Week 8 – Twintigeenentwintig

Vorig jaar tijdens de krokusvakantie was ik samen met mijn vriend in Amerika, op bezoek in de prachtige stad New York. Een flinke week om tegenop te moeten boksen dus. Ondanks het feit dat ik niet met mijn billen in een ander continent was, heb ik een heerlijke week gehad die voornamelijk bestond uit wandelen (herkenbaar?).

Maandag
De maandag begon met lichte paniek, want mijn externe harde schijf gaf een foutmelding. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik een groot deel van mijn bestanden kwijt zou zijn, dus er moest snel iets gebeuren. Zodra ik bij de bestanden kon zette ik deze zo snel mogelijk over op een andere harde schijf en ik bestelde meteen een nieuwe (iets betrouwbaardere) harde schijf. Uiteindelijk is het allemaal goed uitgepakt en heb ik al mijn bestanden nog. Na dit avontuur ging ik samen met mijn knappe vriend naar de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een prachtig gebied waar je heerlijk kunt wandelen. We hebben gekletst, gezeten, genoten van de zon en moesten uiteindelijk weer naar huis, doordat we allebei veel te weinig hadden gegeten. Zoals je op de foto misschien wel ziet ging het de afgelopen tijd niet geweldig met mij. Ik zie er ontzettend moe uit en eerlijk is eerlijk zo voelde ik mij ook. Gelukkig kan ik inmiddels zeggen dat het weer een stuk beter gaat. De zon, goede gesprekken met vrienden, vakantie en lekker veel buiten zijn doen ontzettend veel goed.

Dinsdag
De volgende dag bestond weer uit een flinke wandeling, dit keer door de Wassenaarseslag met Nanda. Hoewel het zonnetje al heerlijk schijnt, was het in de duinen behoorlijk koud. Na een wandeling van een uurtje besloten we richting het centrum van Leiden te rijden om een broodje te eten aan de Leidse grachten. Ik ging voor een volkoren bagel met mozzarella di buffalo van Bagels & Beans. Daarna maakte we een wandeling van ongeveer anderhalf uur en sloten de dag af met een heerlijke Iced Coffee van Barista Café. Sam en ik hebben al een tijdje de droom om in Leiden te wonen en ik moet bekennen dat deze wandeling dat idee wel flink heeft versterkt.

Woensdag
Ik bezocht Den Haag waar sinds kort een van mijn vriendinnen woont. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt door de Haagse binnenstad, aten veel te dure kibbeling bij het Binnenhof en belandde uiteindelijk in de Paleistuinen met een drankje van Lily’s (leuke tip om eens naar toe te gaan!). We kletsten, maar misschien wel nog fijner waren de stiltes waarin we gewoon lekker stil in de tuin van de zon genoten. Het was een fijne dag.

Donderdag
Op donderdag ging ik voor het eerst in lange tijd weer eens langs bij mijn moeder. Dat was alweer veel te lang geleden. ‘S avonds bezocht ik mijn zus. Hoewel het advies natuurlijk is om maar één persoon op een dag te zien, voelde het wel heel fijn om mijn familie weer te kunnen zien. Het was echt alweer veel te lang geleden.

Vrijdag
Mijn racefiets was weer gemaakt, dus het was tijd voor een rondje! We besloten via Kasteel Keukenhof naar Noordwijk te fietsen om vervolgens via Leiden terug te gaan naar huis. Ik vond het super pittig. Het was nog vrij koud op de fiets (11 graden, met een zonnetje en redelijk wat wind). Vooral de eerste twintig kilometer wilde ik liever omdraaien, maar hoe verder we kwamen hoe meer ik in een ritme kwam en hoe leuker het werd. Al met al een heerlijke rit. Op naar nog veel meer fietsavonturen.

Zaterdag
In eerste instantie zou ik bij mijn zus gaan helpen, maar aangezien zij de sleutel later kregen dan gehoopt ging dat niet door. Dus sliep ik uit, gingen we naar de markt om weer eens wat fruit in huis te halen en deden we een grote schoonmaak in het huis. Het is nog niet helemaal af maar wel weer een stuk meer opgeruimd. Heerlijk.

Zondag
Op zondag heb ik gewerkt, een verslagje ingeleverd en voor het eerst in een hele lange tijd geschreven! Man wat is de vakantie weer voorbij gevolgen.

Morgen heb ik mijn allereerste stagedag in groep 1/2. Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga vinden. Verder ga ik deze week veel fietsen, heb ik een drukke studieweek en hoop ik nog wat meer te kunnen schrijven. Fijne week gewenst.

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: