Spotted | ABQ – Londen

In augustus 2019 bezocht ik Londen samen met Nanda, een vriendin van mij. Van tevoren was ik opzoek gegaan naar een aantal leuke plekjes om een cocktail te kunnen drinken. Één van de plekken die ik tegenkwam was ABQ. Dit zou gevestigd zijn in een camper en je kon hier je eigen cocktails brouwen. Na een kijkje te hebben genomen op de website waren wij overtuigd en besloten te boeken.

Bij aankomst waren we meteen enthousiast over de looks. We wisten niet precies waar we naar binnen moesten, aangezien er nergens bordjes staan. We besloten daarom om de bus in te lopen opzoek naar een medewerker. Eenmaal in de bus kwam er een bediende naar ons toe met de vraag of wij gereserveerd hadden. Dit hadden we, dus al snel werden we naar ons tafeltje geleidt. Hier zat al een moeder met haar dochter, maar aangezien de mensen uit de vorige shift nog bezig waren was er nog geen plek voor ons aan een eigen tafel.

Na een praatje met het tweetal aan onze tafel, mochten we deze prachtige gele pakken aantrekken. Dit is natuurlijk een must is voor de volledige ervaring. Daarnaast kregen we een heerlijke welkomstcocktail en werd ons uitgelegd hoe de menukaart werkte. Van tevoren kies je, afhankelijk van je boeking, twee of drie cocktails. In het menu staat omschreven wat er in de cocktails zit en wat voor resultaat dit geeft voor de cocktail.

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt krijg je de benodigdheden voor het maken van de cocktails. Ook worden de ingrediënten voor de eerste cocktail gebracht. Het stappenplan vind je in de menukaart. De bediening is behulpzaam en kan de stappen ook uitleggen wanneer je er niet uitkomt.

Het maken van de cocktails is één groot feest. Zelf was ik op de middelbare niet bepaald een ster in scheikunde en natuurkunde, maar als ze dat vroeger op deze manier hadden aangepakt was ik zeker een stuk geïnteresseerder in deze vakken. Tijdens het maken van de cocktail krijg je verschillende materialen aangereikt die in het dagelijks leven voornamelijk gebruikt worden in laboratoria. ABQ is daarmee eigenlijk spelen voor volwassenen!

De locatie is prachtig vormgegeven. Zelfs de toiletten zien er mooi uit. ABQ is geïnspireerd op de serie Breaking Bad wat terug te zien is in het interieur. Zelf heb ik de serie niet gekeken, maar desondanks kon ik de aankleding enorm waarderen! Naast het brouwen van je eigen cocktail is het mogelijk om pizza te eten voor of na het maken van de cocktails. Dit kun je aangeven bij je reservering. Jammer genoeg was het niet mogelijk om alsnog een pizza te bestellen na het drinken van de cocktails, dit omdat het te rustig was. Houd hier dus rekening mee met het boeken.

De locatie is bijzonder schattig: er hangen lichtjes in de steeg én er zijn meerdere tentjes waar je kunt zitten voor een drankje. Kortom de ideale locatie om nog even te blijven hangen! Houd er wel rekening mee dat het Openbaar Vervoer (afhankelijk van de dag waarop je hier bent) niet de hele nacht rijdt.

ABQ Londen bevindt zich op het volgende adres: 18 Bohemia PI, London E8 1DU, Verenigd Koninkrijk. Inmiddels is er ook een locatie geopend in Parijs, dus mocht dit wél mogelijk zijn raad ik je aan om hier een bezoekje aan te brengen! ABQ heeft ook nog een zusterbedrijf in Londen zitten genaamd The Bletchley. Dit heeft volgens mij iets meer weg van een escaperoom! Ben je hier benieuwd naar: klik dan hier.

Laat je het weten als je langs bent geweest bij ABQ? Ik ben benieuwd naar jou ervaringen!

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: