New York City | Dag 7 | Februari 2020

Deze dag was zó ontzettend vol en leuk dat het zonde is om er een dag bij in te proppen. Daarom vandaag een verslagje van dag 7. Waarin we onder andere een bezoekje brachten aan Brooklyn en meerdere drankjes deden.

De dag begon met een ontbijtje bij City Kitchen. Dit is een plek waar verschillende restaurantjes een hoekje hebben, waardoor je uit verschillende soorten eten kunt kiezen. De reden dat wij hier bijna iedere dag hebben ontbeten is voornamelijk omdat dit naast/in ons hotel zat.

Na ons ontbijt besloten we richting de Brooklyn Botanical Gardens te gaan. Dit was echt één grote grap. Aangezien het eind februari was stond in de grote tuin vrijwel niks in bloei en binnen stonden niet bepaald interessante planten. Het was leuk om hier een keer doorheen te hebben gelopen, maar dit had ik absoluut kunnen missen.

We maakte wat foto’s en besloten na een korte wandeling door de tuin om verder te wandelen door Brooklyn.

Het leuke aan wandelen door Brooklyn, is dat je een beeld krijgt van hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat. In Manhattan lopen zo ontiegelijk veel mensen, waarvan het grootste gedeelte niet eens in dat gedeelte van de stad woont. Om de hoek bij de Botanische tuin is een échte Amerikaanse MacDonalds, waar we natúúrlijk even moesten lunchen.

Vervolgens bezochten we het New York Transit museum. Het museum doet mij enorm denken aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Alleen gaat het in dit geval voornamelijk over de Subway en de bouw hiervan. Er staan een heleboel oude coupé’s waar je doorheen kunt lopen en je leert het één en ander over de bouw van de Subway. Dit is niet bepaald een must see, maar het was wel een leuke aanvulling op onze dag!

Deze foto’s maakte ik volgens mij op een andere dag, maar ik vind ze te mooi geworden om niet te delen! Dus tada: twee “oude” torens in New York.

Vanuit Brooklyn bezochten we Grand Central Station. Hier moet je natuurlijk even langs zijn geweest! Wat een immens gebouw is dit. We maakte goed gebruik van onze New York pas door de audiotour te doen. We leerde een heleboel over het gebouw, zoals het feit dat de klok in het midden van Grand Central een minuut voorloopt! De audiotour is echt een aanrader, je bekijkt het station hierdoor echt met hele andere ogen.

We besloten te eten bij een tentje genaamd Ruby’s. Het is er vrij klein, maar het feit dat er bijna geen toeristen waren zorgt ervoor dat dat helemaal niet irritant is! Het eten was heerlijk én goed betaalbaar. Als ik ooit nog eens terug zou gaan naar deze stad zou ik hier absoluut nog eens eten.

Na het eten wilde wij graag naar een tentje genaamd Apothéke, een cocktailbar in China Town. Toen wij aan kwamen zagen we echter dat er een cocktailworkshop was, waardoor de bar pas om 10 uur open zou zijn voor het publiek. Super jammer, want hier keek ik al de hele week naar uit. Sam kwam met het idee om te kijken of er niet een andere bar in de buurt was om een drankje te drinken, zodat we daarna toch nog een cocktail bij Apothéke konden doen. Zo gezegd zo gedaan.

We belandde bij een rooftop bar genaamd Rooftop 93. Niet bepaald een creatieve naam, maar het is wel duidelijk haha! De drankjes waren niet goedkoop, maar in de zomer zal hier hier zéker een stuk duurder zijn. Met dit uitzicht klaagden we dan ook niet, want we konden zelfs het Empire State Building zien (op de foto verstopt achter de balk).

Iets voor tienen rekende we af om terug te lopen richting Apothéke. Ik was wat angstig of de bar wel open zou zijn, maar gelukkig was dit het geval! We konden een fijn plekje bemachtigen en al snel werd het drukker. Ook dit is een plek waar veel locals hun vrije avond door brengen, wat de sfeer super maakt!

Een blik op de kaart leidde tot de volgende twee gedachtes:
1) ????
2) $$$$
Geen van de namen van de cocktails op de kaart zeiden mij iets. Dus ik had werkelijk waar géén idee welke cocktail ik moest kiezen. Ten tweede stonden er geen prijzen bij de cocktails. Als er één ding is wat ik geleerd heb, dan is het wel dat als je naar de prijs moet vragen het te duur is om te kunnen betalen. Na wat onderzoek op Tripadvisor kwamen we erachter dat een cocktail bij deze bar ongeveer 18 dollar kost. Aangezien we al veel moeite hadden gedaan om hier een drankje te doen besloten we te blijven. Dat was het helemaal waard! Nog nooit eerder heb ik zo’n lekkere cocktail op als bij Apothéke. Kleine disclaimer: ik heb niet mega veel cocktails op in mijn leven. De hele ervaring was super, we kregen goede adviezen over de cocktails die geschikt zou zijn én de cocktails waren onwijs lekker. Kortom, het was een groot succes.

Het lijkt een klein beetje alsof we al flink onder de pannen zijn op deze foto. Maar we hebben zulke kleine oogjes door de flits haha! Check hoe lekker de cocktails er uit zien.

Op de 8ste en 9de dag hebben we nog het één en ander gedaan en op de 10de dag vertrokken we weer richting Nederland. Meer daar over volgende week zondag!

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: