New York City | Dag 5 & 6 | Februari 2020

Tijdens onze reis naar New York City heb ik een heleboel dingen voor de allereerste keer gedaan: naar een ander continent vliegen, een bezoek brengen aan een gebouw van 320 meter hoog & fietsen in het buitenland. Op dag 5 & 6 deden we het iets rustiger aan, mede door ons bezoek aan het 9/11 memorial en het 9/11 museum. Het waren heftige dagen, maar wat hebben we weer een prachtige dingen mogen zien in de stad. Heb je de verslagen van dag 1 & 2 en dag 3 & 4 gemist, dan raad ik je aan om deze eerst te lezen voordat je verder leest!

Op de vijfde dag besloten we rustig aan op te starten en het 9/11 memorial te bezoeken. Op meerdere blogs had ik gelezen dat een bezoek aan het memorial en het museum vrij pittig konden zijn, dus besloten we om niet teveel te plannen rond deze activiteit. Sam en ik wisten allebei al veel over de aanslagen op de Twin Towers, maar raakte toch wat overdonderd door de memorials. Ik heb denk ik al zo’n honderd foto’s gezien die vrijwel identiek waren aan de foto’s die ik zelf heb gemaakt op deze plek, maar geen van die foto’s geeft een beeld van hoe het er in het echt uitziet. Er hangt een treurige sfeer en pas in het echt realiseer je je hoe immens groot de gebouwen moeten zijn geweest.

Ik irriteerde mij aan de vele toeristen die met een grote glimlach poseren op deze plek. Ik ben zelf niet heilig hoor, want ik heb bijvoorbeeld bij het Holocaust Memorial in Berlijn in 2016 een aantal vrolijke selfies gemaakt. Toch voelt die vergelijking voor mij anders. De stenen die daar staan, staan voor alle Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Wanneer hier kinderen spelen voelt het, voor mij, dat het belangrijk is dat het leven doorgaat maar dat we hierbij niet vergeten wat er in het verleden is gebeurd. Bij de Twin Towers voelt het, voor mij, als een plek waar zoveel mensen het leven lieten maar nog steeds de onderste steen niet boven tafel is. Hoe dan ook het 9/11 Memorial heeft op mij een flinke impact gemaakt.

We besloten om ook het bijbehorende museum te bezoeken. Dit maakte een hele grote indruk. Ik raad je dan ook af om dit museum te bezoeken als je dit soort gebeurtenissen moeilijk verwerkt. Zelf ben ik erg betrokken bij dit soort nieuws en vind ik het erg moeilijk om dit los te laten, waardoor dit mij nog dagen of zelfs weken kan achtervolgen. Wanneer je maar kort in de stad bent en net als ik moeite hebt met dit soort dingen loslaten dan kan dit écht je reis verpesten. Bij mij ging het helemaal goed, omdat we het rustig aan deden en emoties de ruimte gaven. Maar als je dit “even” snel tussendoor wilt doen, dan kan dit echt een negatieve invloed hebben op je reis.

Het museum zelf is ontzettend mooi vormgegeven. In het midden van het museum worden een heleboel verhalen gedeeld over de ervaringen van de overlevenden, maar ook van de mensen die zijn omgekomen in de torens. Dit is het gedeelte wat op mij de grootste indruk heeft gemaakt. Verder kun je ervoor kiezen om door het museum te lopen met een koptelefoon en een heel chique apparaatje, waardoor je kunt luisteren waarom bepaalde items in het museum staan. Een enorme aanrader als je het mij vraagt, omdat je het museum dan écht beleeft! Aan het eind van het museum is een vrij groot “typisch” Amerikaans gedeelte waar wij zelf niet zo heel veel mee hadden.

Na het bezoek aan dit museum heb ik een boek (9/11 is gewoon een complot van Coen Vermeeren) gelezen met hierin verschillende belichtingen op de gebeurtenissen van 9/11. Er zijn een aantal dingen die door de Amerikaanse regering zijn gezegd die volgens verschillende bronnen niet kunnen kloppen. Ik wil dit graag benoemen op mijn blog, omdat tussen al het fake news door het belangrijk is (dat geldt voor al het nieuws dat je leest of ziet) om te realiseren dat bepaalde mensen baat hebben bij “de waarheid” of het bewust (niet) delen van bepaalde informatie. De waarheid wordt door belangen en ervaringen beïnvloed. Waardoor “de waarheid” van de ene persoon anders is dan “de waarheid” van een ander en dat de échte waarheid vaak ergens in het midden ligt.
Ik twijfelde enorm of ik dit wel of niet op mijn blog wil delen, maar hopelijk door dit soort dingen wél te benoemen worden dit soort onderwerpen beter bespreekbaar. Goed terug naar de reis.

Na het bezoeken van het 9/11 Memorial en het museum waren we toe aan iets luchtigs. We besloten een winkel genaamd Century 21 te bezoeken. Uiteindelijk hebben we in deze winkel schandalig veel geld uitgegeven. Century 21 is simpel gezegd een outlet waar je kleding van een heleboel verschillende merken een stuk goedkoper kunt kopen! Ik kocht bijvoorbeeld een trui van Levi’s voor zo’n 20 dollar, een shirt van Superdry voor 10 dollar en Sam kocht meerdere schoenen van Timberland waar hij meer dan 40 euro op bespaarde. Kortom: het is de moeite waard om hier een bezoekje aan te geven!

Voor de avond hadden we een bustour geboekt met een bedrijf genaamd The Ride. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, dit was namelijk een activiteit die Sam heel erg graag wilde doen. Maar ik moet bekennen dat ik ontzettend blij ben dat hij deze activiteit heeft gevonden, want man wat was dit leuk! Zoals je ziet zit je in deze bus in de lengte in plaats van in de breedte. In de bus stonden twee mannen die het 75 minuten lang de rit aan elkaar praatte. Ik wil niet teveel verklappen, maar het was écht een mega leuke ervaring. Een ritje met the ride is niet bepaald goedkoop (69$), daarom zou ik dit alleen aanraden als je dit kunt doen met een New York Pass.

De volgende dag zijn we opnieuw langsgeweest bij Century 21. We hadden namelijk een heleboel leuke kleding zien hangen, maar aangezien we niet super veel tijd hadden om te winkelen leek het ons een goed idee om nog even terug te gaan. Zo gezegd zo gedaan. We kwamen echt met onwijs veel nieuwe kleding thuis. Dit was ook wel nodig moet ik zeggen, want ik had al een hele tijd geen nieuwe kleding meer gekocht.

Vervolgens hebben we een stukje gewandeld door China Town. Dit is echt een mega leuke wijk om een stukje in te wandelen!

Sam kocht bij een of ander shady winkeltje fried dumplings. Ik vond het echt drie keer niks om daar naar binnen te gaan, maar volgens Sam was dit winkeltje erg hoog aangeschreven en volledig betrouwbaar. Zoals je ziet nam ik dat niet erg serieus. We waren trouwens allebei ook een beetje moe deze dag, dat is ook vrij goed te zien haha!

Aan het eind van de middag besloten we na lang wikken en wegen om tickets te boeken voor een Broadway Musical. Ik vind musicals écht geweldig, maar Sam niet bepaald fan van het idee om honderden euro’s uit te geven aan 1,5 uur lang drama. Toen we opnieuw een gesprek hadden over het wel of niet naar een musical gaan benoemde Sam dat hij wel naar een musical wilde als we naar Phantom of the Opera zouden gaan. Nu moet ik bekennen dat ik niet erg veel wist over deze musical, maar ik was meteen enthousiast. Een musical in New York: wat kan daar nou niet leuk aan zijn? Sam regelde de kaartjes bij de TCKTS booth bij Pier 17 (hier is het namelijk een stuk rustiger dan op Broadway!). Nog geen 2 minuten later stond hij buiten met twee kaartjes voor The Phantom of The Opera: een verjaardagscadeautje voor mij! Zo zo zo lief! De musical was adembenemend. Hij was zelfs zo goed dat Sam nog wel een keer naar een musical zou willen, dat zegt een heleboel haha. The Phantom is wat mij betreft dus een dikke tip mocht je ooit naar de stad gaan.

Dat waren ze alweer! Dag 5 & 6 van onze reis naar New York met de musical als absolute hoogtepunt.

Delen:

1 Reactie

  1. 22 juli 2020 / 09:49

    Echt heel leuk om te lezen! Wat een prachtige foto’s en verhalen! Liefs <3

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: