Een kijkje in mijn Bullet Journal (2014/2015)

Voor ongeveer 6 jaar heb ik gebruik gemaakt van het BulletJournal systeem. Eind juni kocht ik een Structuurjunkie Planner om mijn leven iets beter te organiseren, omdat ik merkte dat een BulletJournal mij niet meer zoveel hielp. Sterker nog ik kreeg er stress van. In de laatste jaren is mijn BulletJournal uitgegroeid tot een boekje waarin alles perfect moest staan en waarin ieder taakje die ik moest doen bij die iedere dag kwam te staan.
Ik heb op meerdere manieren geprobeerd om mijn systeem een beetje te verbeteren, maar toen ik de structuurjunkie planner tegen kwam besloot ik om eens iets anders te proberen. Toen ik laatst mijn BulletJournal uit 2014 tegen kwam kon ik het echter niet laten om dit om te toveren tot een artikeltje.

Ik weet nog goed dat ik bij het concept van BulletJournal kwam door een artikel op Lisanneleeft.nl. Ik werd meteen enthousiast en besloot een notitieboekje bij de Hema te kopen om het uit te proberen. Leuk om te zien hoe simpel en klein het begon: een simpel lijntjes boekje van een paar euro.

Ik maakte lijstjes bij de beschikbare notitie ruimte, zoals dit lijstje met mijn favoriete muziek van dat moment. Leuke toevoeging: terwijl ik dit artikel schrijf luister ik de liedjes uit deze lijst. Ken je dit nummer nog?

Ik volgde precies het systeem zoals dit uitgewerkt was. Helemaal geen tierlantijnen, zoals je dat nu op Pinterest en Instagram ziet.

Later in mijn Journal vond ik het leuker om met washi tape te werken, zodat het iets fleuriger werd. Ik weet ook nog goed dat het systeem van BullerJournal steeds populairder werd en je steeds meer te zien kreeg op blogs en YouTube hierover.

Zo leuk om terug te zien dat ik door mijn eerste BulletJournal heen steeds meer ging oefenen met verschillende letterstylen en het systeem op mijn eigen manier ging gebruiken. Destijds werkte dit super goed voor mij!

Gebruik jij een BulletJournal? Of plan jij je leven op een hele andere manier? Ik ben hier super benieuwd naar!

Delen:

1 Reactie

  1. Irene
    17 juli 2020 / 09:06

    Tof om te zien! Mijn eerste bujo begon ook zoals het origineel uitgedacht was; super simpel, geen tekeningetjes of stickers of tape. Dat is nu denk ik ook al wel 6 jaar geleden. Ben ook om dezelfde reden gestopt en gebruik nu mijn Google agenda om afspraken in bij te houden, al vind ik het tegenwoordig ook niet meer zo overzichtelijk als ik graag zou willen dus ik kocht ook een Structuurjunkie planner. Hij start alleen pas midden augustus dus ik moet nog eventjes wachten om hem in gebruik te nemen 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: