New York City | Dag 3 & 4 | Februari 2020

De eerste twee dagen in New York waren betoverend: we genoten van het prachtige uitzicht in onze hotelkamer, fietste door Central Park en bezochten een bijzondere diner. Ondanks de gave start waren dag 3 en 4 van onze New York reis misschien wel het meest memorabel.

De derde dag begon met een bezoek aan Circle Line Cruises. Er zijn een aantal verschillende routes die je kunt kiezen. Wij besloten voor de tocht genaamd best of NYC te gaan. Deze cruise duurt ongeveer 2,5 uur en kost 44 dollar per persoon. Doordat wij een New York pas hadden gekocht konden wij “gratis” mee met een tour.

Nu moet ik wel bekennen dat deze foto het meest indrukwekkende van de hele reis weergeeft. Begrijp mij niet verkeerd: dit vind ik echt héél erg vet. Maar het stuk van de Brooklyn Bridge tot aan de George Washington Bridge had van mij niet per se gehoeven. Het was ondanks het zonnetje vrij koud op de boot door de wind en aangezien er niet super veel mooie of bijzondere dingen meer te zien waren na de Brooklyn Bridge, had het wat mij betreft ook prima geweest om weer om te draaien. Die optie is er wel: de Landmarks Cruise. Mocht je New York dus graag vanaf het water willen zien, maar is het wel wat fris dan raad ik je zeker aan om voor deze optie te gaan. De rit duurt dan ongeveer 1,5 uur en kost je $37 per persoon.

Sam en ik hadden een heerlijk plekje achterop de boot weten te bemachtigen.
Waar ik mij enorm aan irriteerde tijdens de tocht was het feit dat driekwart van de mensen alleen maar bezig waren met het maken van foto’s en filmpjes tijdens de tocht. Ik realiseer mij dat ik zelf ook een heleboel foto’s heb gemaakt, maar nadat ik er een paar had gemaakt (met verschillende camera’s, dat dan weer wel) kon ik ook gewoon genieten van het hier en nu. Wat ook mega belangrijk is tijdens zo’n reis. Achteraf gezien kwam ik erachter dat ik wel heel weinig foto’s heb gemaakt van de stad zelf, maar ik heb er iedere minuut daar enorm van genoten. Uiteindelijk is dat (vind ik) veel meer waard dan dat je wat hebt om op Instagram te “showen”.

Na de cruise liepen we naar een grote boot genaamd Intrepid. Dit is het Sea Air & Space museum van New York. Een museum waar Sam heel graag naartoe wilde. Op het moment dat wij er waren vertrok precies een méga groot cruise schip: één van de allergrootste ter wereld, met glijbaan en al. Veel later besefte wij ons pas dat dit zomaar een schip zou kunnen zijn geweest waar een corona uitbraak is geweest (hoe bizar!).
In het museum zelf was er op dat moment een speciale expositie van een onderzeeër. Ik moet bekennen dat ik lichtelijk claustrofobisch werd daarbinnen, respect voor de mensen die wekenlang in zo’n ding onder water zitten…
Ook dit museum is met de New York Pass “gratis” te bezoeken, mocht je deze pas niet hebben kost het museum 33 dollar per persoon.

‘S avonds hebben we gegeten bij het Hard Rock café. Sam spaart hier namelijk de glazen van en daarnaast vinden we het eten en de cocktails hier over het algemeen mega lekker! Daarna hebben we jammer genoeg niet meer kunnen doen, omdat ik mij totaal niet lekker voelde. Dit zorgde er in de nacht zelfs voor dat ik moest overgeven, mega balen!

Gelukkig voelde ik mij de volgende dag weer een stuk beter, waardoor we weer lekker snel op pad konden. We besloten om richting Brooklyn te gaan met als grote doel: fietsen over de Brooklyn Bridge. We liepen richting Pier 16 waar de fietsverhuurder in de buurt zou moeten zijn. Deze locatie is echt mega leuk! In de rechterboot zit een museum en aan je linkerhand bevindt zich Pier 17 met de Heineken River Lounge. Op het moment dat wij hier waren was het er uitgestorven, maar in de zomer zal het hier waarschijnlijk stampvol zitten met yuppen die er een biertje doen!

Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht op de East River en de Brooklyn Bridge. Natuurlijk was dit even een momentje voor een goede fotoshoot! Op het dak van Pier 17 bevindt zich ook een schaatsbaan, die was helaas ook dicht was toen wij er waren.
De missie om de fietsverhuur te vinden is jammer genoeg mislukt. Deze zou namelijk pas in april open gaan. Toch wilde ik heel graag Brooklyn zien, dus besloten we om over de brug te lopen. Niet per se de beste keuze. Het was al een flinke wandeling om überhaupt aan het begin van de brug te komen en dan moet je de brug zelf nog..

Het eerste deel van de brug was echt méga druk, maar als je aan de kant van Brooklyn liep was het gelukkig al een stuk rustiger (tip!). Achteraf gezien was ik blij dat we niet op de fiets over de brug heen moesten, want we zagen een aantal “echte” New Yorkers bijna vallen door de hoeveelheid toeristen op de brug. Er is een duidelijk pad gemaakt voor voetgangers en fietsen, maar er zijn maar weinig mensen die zich daar aan houden…

Eenmaal in Dumbo – Brooklyn kon ik het niet laten om dè cliché van Brooklyn te maken: deze foto van de Manhattan Bridge. Eigenlijk wilde ik vooral naar Brooklyn voor de graffiti, maar dat was niet helemaal een succes geworden doordat we niet op de fiets waren zoals het oorspronkelijke plan was.

We besloten daarom om een pizza te halen bij de pizzatent waar we voorbij waren gelopen, om daarmee aan de waterrand te gaan zitten. Dit was absoluut de allerbeste keuze ooit. Ik denk dat ook dat dit het meest romantische van de hele reis was! Ik weet niet of de pizza zo lekker was doordat we uitzicht hadden op zowel de Brooklyn Bridge, de Manhattan Bridge én New Yorks skyline, maar ik heb nog nooit zo van een pizza genoten als op deze dag.

Het meest memorabele is nog het feit dat Sam vlak voordat we weg gingen ineens een mega plakkaat vogelpoep op z’n shirt kreeg. We waren beide een beetje verbaasd, omdat dit meestal iets is wat mij overkomt. Gelukkig konden we er allebei vooral heel erg hard om lachen.

Na een wandeling door Brooklyn opzoek naar street art besloten we om terug te gaan naar ons hotel om even uit te rusten van de intensieve dag.

‘S Avonds besloten we om langs te gaan bij het Museum of Sex. Nu moet ik zeggen dat ik over het algemeen vrij preuts ben. Ik praat niet super makkelijk over seks en in een winkel met seksspeeltjes staan daar wordt ik toch een beetje ongemakkelijk van. Toch zag dit museum er online mega leuk uit en omdat ook deze gratis te bezoeken was met onze pas besloten we even langs te gaan. Het eerste gedeelte van het museum is vrij serieus, hier leerde ik bijvoorbeeld veel over wat de gevolgen zijn van het verbieden van een abortus. Vrouwen doen zichzelf uit wanhoop echt de vreselijkste dingen aan. Met die kennis vind ik het onvoorstelbaar dat het op dit moment in bepaalde staten weer verboden is…

Naast die intense expositie zijn er ook luchtigere exposities, zoals de vertoning van de allereerste seksfilms en het superfunland. Hierin zijn verschillende kijkgaten met verschillende “seksueel getinte” beelden, zoals een beeld van Marilyn Monroe waarbij haar rok omhoog geblazen wordt. Vervolgens belandt je in een game room waar je verschillende spelletjes kunt spelen of op een tiet-skippybal kunt stuiteren. Dit museum zal echt grappig zijn om met vrienden te bezoeken!

Na een bezoek aan het seksmuseum was het tijd voor een nieuw hoogtepunt: het bezoeken van The Empire State Building. Ik wilde graag één hoogtepunt in de avond bezoeken en één hoogtepunt overdag. Aangezien je vanaf het Empire (natuurlijk) geen uitzicht hebt over het Empire besloten we om deze ’s avonds te bezoeken. Zodat we de Top of the Rock overdag konden bezoeken en op die manier de Empire overdag konden bekijken.

Ik verbaasde mij enorm over de beleving die je erbij krijgt als je het Empire State Building bezoekt. Het is eigenlijk een beetje alsof je een museum bezoekt! Laten we eerlijk wezen, dat mag ook wel voor de prijs die je ervoor betaalt. Wanneer je alleen naar de 82ste verdieping wilt betaal je $44 per persoon, maar als je ook naar verdieping 102 wilt betaal je $72 per persoon.

Het uitzicht vanaf The Empire State Building is adembenemend. Hoewel ik het zelf wel een beetje spannend vond om zo hoog te zijn, zeker met de gebeurtenissen van 9/11 in mijn achterhoofd. Maar het uitzicht deed een heleboel goed!

Het waren opnieuw twee onvergetelijke dagen.

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: