Spotted | Koozie – Rotterdam

Ik moet bekennen dat ik hier al een hele tijd geleden ben geweest, namelijk in oktober. Toch leek het mij leuk om hier nog een artikel over te schrijven. Koozie is te vinden op het Noordereiland in Rotterdam, wat het de ideale plek maakt om te bezoeken na een wandelingetje over de Willemsbrug, een bezoek aan het Maritiem museum of de Kubuswoningen.

Interieur

De meubels zijn to be honest niet bepaald spannend. Alles is van hout en op de één of andere manier doet de kleur mij enorm denken aan babystoeltjes. Wat mij betreft doet dat wat af aan de sfeer in de zaak. De hoeveelheid planten en bloemen maakt echter een heleboel goed. Je waant je in een soort mini jungle middenin de stad!

Zelf kwam ik ’s ochtends vroeg toen de lunchroom net open ging. Ik had de plekjes voor het uitzoeken, dus besloot ik aan een leuke ronde tafel te gaan zitten. Niet veel later kwam er een groot gezelschap binnen voor een feestelijke brunch. Ik kan mij nog goed herinneren dat de eigenaar het gezelschap naar boven wilde brengen, maar toen bleek er een rolstoelgebruiker binnen het gezelschap te zijn. Binnen no time hadden ze de volledige begane grond verbouwd, echt bijzonder!
Zelf besloot ik wel naar boven te gaan, omdat het nu iets te druk werd om rustig aan mijn verslag te kunnen werken. Desalniettemin zat ik er heerlijk en was het een fijn plekje om rustig aan mijn verslag te werken.

De kaart & kosten

Ik zag op de website dat het mogelijk is om stoeltjes en een picknick mand te huren, om te picknicken bij de Maas. Ik heb dit toevallig al eens in Nijmegen gedaan en dat is echt mega leuk! Ik durf niet te zeggen hoe duur het is, mocht je benieuwd zijn kun je het beste even bellen (+31 (0)6 81 22 22 81)

Tot 12 uur kun je op het menu gaan voor “morning choices”. Speciaal voor de twijfelkonten onder ons (zoals ik!), je kunt hierbij kiezen uit 9 verschillende gerechtjes. 3 Gerechten kosten €8, 4 gerechten €11 en 5 gerechten €13. Zelf koos ik voor het soepje, muesli met yoghurt & pannenkoeken met fruit. Ik moet wel zeggen dat ik de porties redelijk klein vond en al snel weer trek had.
Een kleine cappuccino kost €2,90 en voor een grote betaal je €4,-. Voor een ijskoffie betaal je €5,20. Al met al is het hier vrij prijzig. Er zijn zeker koffietentjes die het qua looks net zo goed (of zelfs beter) doen en nog goedkoper zijn ook.. Al met al zou ik een bezoek aan Koozie tóch aanraden als je in de buurt van het Noordereiland bent, door de vriendelijke werknemers en de sfeer!

Locatie & openingstijden

Reserveren is bij Koozie, ondanks de maatregelen niet verplicht, hierbij geldt wel vol is vol. Daarom raad ik aan om te reserveren, dit is makkelijk te regelen via de website!

De openingstijden van Koozie zijn op dit moment als volgt:
Maandag: gesloten.
Dinsdag: gesloten.
Woensdag: 09.00-18.00
Donderdag: 09.00-18.00
Vrijdag: 09.00-18.00
Zaterdag: 09.00-18.00
Zondag: 10.00-18.00

Locatie:
Van der Takstraat 51
3071 LK Rotterdam

In Rotterdam zijn nog een heleboel plekjes waar ik graag een keer naartoe wil, maar mocht je nog tips hebben voor een leuk café/restaurant in Rotterdam (of compleet ergens anders) laat het dan vooral weten!

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: