Spotted | Lot & de Walwis – Leiden

In januari besloot ik om op mijn blog tóch weer over hotspots te schrijven. Ik twijfelde enorm, omdat dit soort artikels natuurlijk al op veel blogs te vinden zijn. Maar het is een goede reden om lekker veel koffietentjes te bezoeken, dus waarom eigenlijk ook niet. Vandaag schrijf ik over een plek waar ik al 2 jaar van wist, maar nog nooit eerder naartoe was geweest. Mijn vriend begon er steeds over dat hij mij hier écht een keer mee naartoe wilde nemen, maar op de één of andere manier kwam het er steeds maar niet van.

Side note: De foto’s zijn gemaakt in de eerste week van januari en sindsdien ben ik ook niet meer bij Lot & de Walvis geweest. Ook was ik helemaal into één van de filters van Snapchat. Dus letterlijk alle foto’s die ik destijds maakte waren met dit filter haha! Als ik weer nieuwe spotted artikeltjes ga schrijven zorg ik dat ik “gewoon” mijn spiegelreflex camera mee neem voor de foto’s.

Interieur

Het interieur bij Lot & de Walvis heeft veel weg van die van Black Brew in Utrecht. Het is een industriële stijl, wat we tegenwoordig geloof ik juist weer vintage noemen, met een bohemian touch.

Zelf zaten wij in het raamkozijn, heerlijk! Later wil ik ook een huis waarbij je in het raamkozijn kan zitten om een boek te lezen of lekker te werken. Lot & de Walvis is precies de plek waar dit mogelijk is, maar waar je ook zeker kunt komen voor een stevige borrel!

De kaart & de kosten

Doordat je bij Lot & de Walvis kunt ontbijten, lunchen én dineren is de kaart vrij uitgebreid. Zelf gingen we voor een lunch. Ik koos Lot’s roast beef (9,50) en Sam ging voor rendang (9,50). Nu moet ik bekennen dat ik nog nooit eerder roast beef op had, maar ik vond het wel heel erg lekker.
Nu ik opnieuw naar de kaart aan het kijken ben kijk ik er ook enorm naar uit om weer eens te gaan. Dat zegt natuurlijk wel wat!

Normaal benoem ik ook nog hoe duur een cappuccino is, maar dit is helaas onvindbaar op de website en aangezien het al een hele lange tijd is sinds ik er ben geweest weet ik het ook echt niet meer.
Maar over het algemeen zijn de prijzen erg schappelijk. Een tosti (croque monsieur 8,-) vind ik echter vrij duur in verhouding tot alle “bijzondere” gerechten die er op de kaart te vinden zijn.

Locatie & openingstijden

Lot & de Walvis ligt op een prachtige locatie in het centrum van Leiden, namelijk in de Haven! Op dit moment is reserveren verplicht, dit kan heel makkelijk via de website. Bij Lot & de Walvis kun je van 9 uur ’s ochtends tot in de avonduurtjes terecht.
Het precieze adres:
Haven 1
2312 MG Leiden

Lot & de Walvis is wat mij betreft een absolute aanrader als je een dagje in Leiden bent!

Welk koffietentje of restaurant in Leiden moet ik nog eens bezoeken?

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: