Week 8 | Twintigtwintig

De week begon met het positieve gevoel dat ik hier mijn week van zou gaan maken. Ik wilde lekker aan de slag voor school en zoveel mogelijk doen, omdat ik de afgelopen drie weken praktisch niks heb gedaan. Dat is niet helemaal gelukt, maar ik heb wel veel andere leuke dingen gedaan!

Maandag

De dag begon met een oude vlog van ik vrouw van jou, mocht je mij al langer volgen dan weet je waarschijnlijk dat ik dit YouTube kanaal mega leuk vind. Joyce en Scarlet geven een eerlijk inkijkje in hun leven samen met hun zoontje Hunter. Ik geniet er echt enorm van.
Daarna volgde ik een college onder een dekentje. Ik vind het mega fijn dat de colleges nu een stuk compacter zijn, maar ik vind het wel veel moeilijker om mij te concentreren op de docent. Je zit zoveel makkelijker even op Instagram en voor je het weet ben je 10 minuten verder en heb je geen idee waar het college überhaupt over gaat.

Na mijn colleges vertrok ik richting Utrecht om voor het eerst in een lange tijd weer eens een boot in te stappen! Het was echt afzien want het waaide eigenlijk iets te hard om te skiffen, maar ik genoot er wel enorm van om weer eens in de boot te zitten.
Eenmaal thuis maakte ik een heerlijke “snack” voor mezelf klaar: milde yoghurt, met muesli en blauwe bessen. Ik probeer iets gezonder te eten de laatste tijd en wat minder te snoepen. Sinds we zoveel thuis zitten ben ik redelijk wat aangekomen, waardoor ik een stuk minder lekker in mijn vel zit. Kilometers maken op de fiets in combinatie met wat gezonder/minder eten zal veel goeds doen denk ik!

‘S avonds kwam onze kater Madame vrijwillig –whuutt– op mijn schoot liggen. Daar moest ik natuurlijk een aantal plaatjes van schieten. Anders zou niemand mij geloven! Verder schreef ik wat artikeltjes en bewerkte ik een video. Het is niet de meest productieve dag geweest maar ik heb wel meer voor elkaar gekregen dan de afgelopen wéken, dus in dat opzicht al een hele vooruitgang.

Dinsdag

De dag begon met een rondje naar Leiden of nou het plan was eigenlijk Katwijk, maar ik was volledig verdwaald in de stad. Dat duurde uiteindelijk zo lang dat ik snel terug naar huis moest, omdat ik anders te laat zou zijn voor mijn college..

Verder droeg ik mijn nieuwe favoriete jurkje van Guts & Gusto en bekeek ik een college.

Woensdag

De dag begon vroeg, om kwart over 7 werd ik wakker en kon ik niet meer slapen. Ik besloot mijn bed uit te gaan om een beetje op te ruimen in het huis. Binnen twee uurtjes was het huis opgeruimd en het karton weggegooid. Vervolgens heb ik een het één en ander gedaan voor school, colleges gevolgd en daarna heb ik een rondje gefietst van iets minder dan 40 kilometer.
In de avond begonnen Sam en ik met het kijken van de serie modern family. Ik weet nog niet helemaal of ik het nou leuk vind of echt verschrikkelijk.

Donderdag

De dag begon traag. Mijn vriend had een vergadering thuis, waardoor ikzelf vrijwel niks gedaan kreeg. Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om samen thuis te werken, omdat je geen geluid kunt maken als de ander in een college/vergadering zit.
Toen mijn vriend richting zijn werk ging besloot ikzelf even richting het dorp te gaan om een verjaardagspakketje samen te stellen voor een jarige vriendin. Bij de Primera liep ik langs dit mega schattige kaarten rek, helaas had ik al een kaartje gekocht. Maar voor de volgende keer koop ik zeker één van deze kaartjes. Zo lief minimalistisch. Na wat te hebben gegoogled kwam ik erachter dat de kaarten zijn gemaakt door alijt illustrations.

In de middag wilde ik een video bewerken, maar dat lukte voor geen meter. De laptop loopt continue vast omdat er teveel geheugen gebruikt zou worden. Hij moet nodig een keer opgeschoond worden, maar ik weet niet zo goed waar te beginnen omdat er al niet meer zoveel opstaat. Gelukkig maakte Madame mij enorm aan het lachen, want hoewel ik sacherijnig naar de laptop aan het vloeken was keek Madame mij op deze manier aan. ‘S avonds aten we een heerlijke noedelsoep van Hello Fresh. Ik begin lekker eten echt enorm te waarderen. Voorheen at ik voornamelijk pasta en AVG’tjes. Nu kan ik zelfs rijst en noedels genieten.
De rest van de avond deed ik niks, nog steeds een beetje traag dus.

Vrijdag

Ik werd wakker met knallende hoofdpijn, maar besloot mijn dag toch te beginnen. Ik maakte een wandelingetje naar de supermarkt voor een ontbijtje, maar toen mijn hoofdpijn niet zakte besloot ik terug mijn bed in te duiken.

In de middag moest ik werken en ’s avonds gingen we na een belletje van mijn zus even langs bij mijn moeder. Ik kreeg het boek je fiets repareren en onderhouden voor dummies nog voor mijn verjaardag en we speelde wat spelletjes. Mijn moeder heeft nieuw behang, de meeste familieleden vinden het maar niks, maar ik vind het wel leuk. Het past goed bij mijn moeder.

Zaterdag

Voor het eerst in een hele lange tijd zijn we weer eens op de markt geweest! Ik wilde graag wat meer fruit in huis halen om weer een beetje gezonder te kunnen eten. We besloten ook gelijk wat aardappeltjes te halen en onze favoriete kaas. Lekker burgerlijk!

Na ons marktbezoek sprongen we op de fiets richting Katwijk aan zee. Mijn zus had wat last van haar knie. Maar al met al werd het een fijne rit.

We aten heerlijke kibbeling en fietste vervolgens weer terug naar huis. Al met al een route van zo’n 65 kilometer.

In de avond kwamen er twee vriendinnen langs om mijn verjaardag te vieren. Ik kreeg een fietsbel – die helaas wel iets te klein is om om het stuur van mijn racefiets te passen dus die gaat op mijn stadsfiets – en het boek Draag nooit een gele trui van Alex van der Hulst. Ik ben mega benieuwd naar dit boek!

Zondag

Op zondag was ik opnieuw te bekennen bij mijn fijne roeivereniging. Mocht je je afvragen hoe het gebouw van Orca eruit ziet, de afbeelding links is de Driewerf. In dit gebouw zitten drie roeiverenigingen: A.U.S.R. Orca, U.S.R. Triton en URV Viking. De eerste twee zijn studentenverengingen en de derde is een burgervereniging. Alle verenigingen hebben een eigen loodsgedeelte. Door de corona maatregelen is het verplicht om je handen goed te wassen, bij onze vereniging ziet die ruimte er zo uit! Hoe leuk is dat!

Tijdens het roeien werd deze foto van mij gemaakt! Ik ben degene in de roze skiff. Het was in het begin weer ontzettend onwennig, maar het was super mooi weer wat veel goed maakte. Aan het eind van de “training” had ik weer een beetje meer bootgevoel. Ik kijk er nu al naar uit om weer in de boot te zitten!

‘S avonds haalde ik de laptop van mijn broertje op om een filmpje te kunnen bewerken voor school. Zo fijn en lief dat ik deze even mocht lenen!

De komende week moet ik veel verslagen schrijven voor school, ga ik roeien en hopelijk ook nog een beetje fietsen! Verder moet ik wat meer werken dan normaal en heb ik een studiedate in Leiden. Veel te doen dus, ik heb er zin in!

Liefs,
Marielle

Delen:

1 Reactie

  1. 18 mei 2020 / 11:04

    Wat een heerlijk overzicht en ik kan ook zo genieten van Ticket To Ride, heerlijk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: