Wat te doen bij verveling

Zelf verveel ik mij eigenlijk nooit. Ik heb véél te veel hobby’s, dus ik heb meer dan genoeg keuze. Tegenwoordig loop ik er wel tegenaan dat ik totaal niet productief ben. Nu zijn er honderden artikels te vinden om productiever te zijn, dus dat zou moeten helpen als ik die eens zou lezen… Toch hoor ik regelmatig om mij heen dat mensen zich vervelen, daarom deel ik vandaag een lijst met mijn vele hobby’s. Misschien dat ik je ermee kan inspireren!

 • Down the road kijken. Deze tip staat echt met stip op nummer één overigens. Down the road is een Belgisch programma waarbij Dieter Coppens op reis gaat met een groep mensen met het syndroom van Down. Het programma is hartverwarmend en je ziet ook nog eens wat van de wereld! Je kunt het programma via vrt.be volgen, klik hier voor seizoen 1 aflevering 1.
 • Journallen. Ik heb verschillende soorten plakboeken. Van journals waarin ik zomaar wat maak met de frutsels die ik in huis heb tot reisboekjes. Op Pinterest is mega veel inspiratie te vinden!
 • Fotoboek maken. Zoals ik al schreef in mijn Day Zero Project update ben ik bezig met het maken van een fotoalbum. Later als ik groot en oud ben lijkt het me zoveel fijner om door een tastbaar fotoalbum te bladeren dan door de mappen op mijn computer. Hoe gezellig is het om later op de bank met je kids oude fotoboeken van jezelf terug te kijken?!
 • Skeeleren. Op dit moment vind ik het fietsen stiekem net wat leuker. Maar skeeleren is iets toegankelijker! Voor een paar tientjes heb je al een prima set skeelers en kun je wat tochtjes gaan maken. Als kind skeelerde ik in de zomer wat af. Heerlijk vond ik dat!
 • Wandelen in de natuur. Sinds ik in Utrecht heb gewoond ben ik écht gek op de stad, maar het afgelopen jaar begin ik de natuur ook wel steeds meer te waarderen. Al jaren ben ik gek op het strand, maar na te hebben gewandeld in het Wassenaarse Mijendel ben ik echt verkocht. De natuur in Nederland is misschien niet zo spectaculair door het gebrek aan gebergte, maar we hebben zeker wel een aantal fijne plekjes.
 • Puzzelen. Iets wat bij ons thuis niet echt een optie is door onze geliefde kater, maar wat wel heel relaxend kan werken.
 • Fijne blogs lezen (zoals deze!). Ik ben gek op het lezen van blogs, vooral op het lezen van persoonlijke artikels zoals fotoboekjes. Heerlijk om herkenbare dingetjes terug te zien komen bij andere bloggers.
 • Luisterboeken luisteren. Op dit moment ben ik het boek Neem een geit aan het luisteren van Claudia de Breij, maar deze luister ik niet aan één stuk door. Ook luister ik naar Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder, mega interessant. Voorheen luisterde ik veel boeken in de trein, dat is op dit moment natuurlijk een stuk minder. Maar ik vind het heerlijk om wat te luisteren op de fiets of vlak voor het slapen!
 • Podcasts luisteren. Ik luister nu niet echt naar een podcast. Ik vond Damn Honey een tijdje erg leuk om te luisteren, maar op een gegeven moment was ik er wel klaar mee. Feminisme vind ik erg mooi, maar het moet wel om gelijkheid gaan. Op een gegeven moment voelde een aantal afleveringen nogal overdreven, waardoor het niet meer goed bij mij paste. Ook luisterde ik anderhalf seizoen naar Man, man man de podcast, maar ook dat werd ik een beetje zat. Misschien ligt het ook wel gewoon aan mij.
 • (Kleding) kasten uitzoeken. Door jaarlijks te kijken wat je eigenlijk allemaal hebt en te kijken of je deze spullen het afgelopen jaar ook daadwerkelijk heb aangeraakt, heb je veel minder troep in huis! Echt een aanrader.
 • Online cursussen volgen. Zelf doe ik dit niet, maar op dit moment schieten de cursussen die je kunt volgen als paddestoelen uit de grond. Het ideale moment om die ene lifestyle-, taal- of interieurcursus te volgen.
 • Een blog of YouTube kanaal beginnen. Ik ken een heleboel mensen die erover nadenken om een YouTube kanaal te beginnen, dus waarom doe je het niet gewoon!
 • Foto’s uitzoeken van mijn telefoon. Hier houd ik echt van! Heerlijk om alle troep van mijn telefoon weg te werken. Jammer genoeg heb ik binnen een paar weken alweer een heleboel troep via WhatsApp binnen gekregen, maar zo blijf je wel lekker bezig ;).
 • Foto’s uitzoeken van mijn harde schijf. Ook een hele fijne bezigheid: mijn harde schijf uitzoeken. Ik heb van sommige momenten echt honderden
 • Vlogs terug kijken van ik vrouw van jou of een ander leuk youtube kanaal.
 • Skypen met vrienden. Zelf doe ik niet super vaak, maar ik vind het wel een hele fijne manier om bij te kletsen met vrienden!
 • Bier of wijnproefavond. Dit is in deze tijd voornamelijk leuk om te doen met je huisgenootjes!
 • Fietsen. Of het nou op een racefiets, een elektrische fiets of een stadsfiets is een rondje fietsen is heerlijk. Niet door dat ene dorp dat je op je duimpje kent, maar wel door de omgeving. Gewoon even lekker naar buiten!
 • Kaartjes versturen naar vrienden of familie. In deze tijd is het extra leuk om een kaartje te ontvangen.

Wat doe jij zoal deze dagen?

Liefs,
Marielle

Delen:

2 Reacties

 1. 14 mei 2020 / 15:31

  Puzzelen heb ik echt al jaren niet meer gedaan..! Ik heb ook al twee kaartjes verstuurd naar vriendinnen, leuk om ze te verrassen. Plus ik heb nog nooit een podcast geluisterd, hier moet ik toch een keer mee beginnen.

 2. 15 mei 2020 / 14:52

  Wat een fijn lijstje heb je gemaakt! Ik vind het leuk om te waterverven of een fijn boek te lezen. Het lijkt mij ook leuk trouwens om een virtuele tour te doen door het Rijksmuseum.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: