Ik kocht een racefiets!

Een groot deel van de mensen die op roeien zit of heeft gezeten gaat na een tijdje wielrennen. Zelf vind ik roeien mega leuk en ben ik op dit moment vierdejaars bij de studentenroeivereniging Orca. Toch had ik gezworen om niet bij het “asociale wielrenvolk” te gaan horen als ik op het roeien uitgekeken was… Boy was I wrong.

Niet dat ik op het roeien ben uitgekeken, in tegendeel. Ik zou er veel voor over hebben om nu een rondje te mogen skiffen, maar dat gaat simpelweg niet. Dus toen een goede vriendin van mij langs kwam op haar racefiets en ik dat eventjes mocht proberen werd ik toch verliefd. Daarnaast hebben de meeste vriendinnen van mijn roeivereniging ook een racefiets, dus al langere tijd zag ik mensen om mij heen de mooiste routes fietsen. Nadat ik daadwerkelijk op een racefiets had gezeten had ik besloten dat mijn fiets er moest komen. Het liefst een beetje snel ook.

De zoektocht begon online. Zowel op marktplaats als op verschillende websites van fietsenspeciaalzaken. Ik kwam een aantal hele mooie modellen tegen die ik graag wilde kopen, maar na een heleboel verschillende adviezen kwam ik tot de conclusie dat het misschien toch het beste was om een tweedehands fiets te kopen. Een vriendin kwam met een optie via Marktplaats, na een bezoekje in Purmerend, een aantal testrondjes en praatjes later besloot ik die fiets te kopen. Inmiddels ben ik welgeteld 8 dagen de trotse eigenaar van mijn blauwe Cube Streamer.

Ik ben zelfs zo verslaafd aan het fietsen geraakt dat ik een speciaal Instagram account ben begonnen voor al mijn fiets verhalen. Mocht je geïnteresseerd zijn je kunt het account vinden onder @fietsfluencer.
Dit omdat het mij mega leuk lijkt om aan het eind van de zomer terug te kunnen kijken op alle ritjes die ik op mijn fiets heb gemaakt.

De dingen die ik nu nog graag zou willen hebben voor mijn fiets zijn:
– Een bel, dit lijkt me toch een fijne aanvulling op mijn fiets zodat ik niet een asociale wielrenner word.
– Een werkende kilometerteller, het lijkt me fijn om tijdens het fietsen al bij te kunnen houden hoe hard je gaat en hoeveel kilometer je er al op hebt zitten. Daarnaast kan ik de app Strava natuurlijk gebruiken. Maar voor een direct inzicht in mijn resultaten lijkt een kilometerteller mij aan fijne aanvulling.
– Een sporthorloge, al een langere tijd kijk ik af en toe naar smartwatches. Het lijkt mij namelijk een heel leuk gadget. Maar nu ik fanatiek aan het fietsen ben geslagen lijkt een sporthorloge mij mega handig om nog meer uit de fietstochtjes te halen.

Ook heb ik al een kleine fietsbucketlist opgesteld. Deze is als volgt:
1) In een “peloton” fietsen met mijn ploeg. Ben je al een peloton vanaf 6 mensen?
2) Fietsen naar mijn zus in Breda.
3) Op de fiets naar vriendinnen of studie in Utrecht.
4) Meedoen aan een tourtocht.
5) Een vliegticket kopen naar een bestemming in Europa en vanaf daar terug naar huis fietsen. Deze is voorlopig nog wat ambitieus, maar ik zag het op YouTube voorbij komen en het lijkt me wel echt mega gaaf.
6) Naar het strand fietsen.
7) 100 Kilometer achter elkaar fietsen.
8) Onderweg pas besluiten welke kant we op gaan, zonder na te denken over hoe ver dat gaat zijn.
9) Alle (wedstrijd)wateren van Nederland bezoeken: Willem-Alexander baan, Amstel, Bosbaan, Tilburg, Amsterdam-Rijnkanaal.

Eerder schreef ik dat het mij leuk leek als mijn vriend ook een racefiets zou kopen, zodat we samen ritjes zouden kunnen maken. Dat is sneller gelukt dan verwacht! Afgelopen zaterdag heeft mijn vriend ook een fiets gekocht, hoe leuk?!

Heb jij in deze corona tijden een nieuwe hobby ontdekt?

Liefs,
Marielle

Delen:

1 Reactie

  1. 4 mei 2020 / 15:26

    Wauw wat mega goed van je! wij hebben dit weekend ook twee fietsen gekocht, alleen wel de normale versie haha..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: