Hoe ik thuis sport

De laatste tijd ben ik weer vrij actief aan het sporten. Ik merk dat ik het enorm mis om lekker te bewegen, dus ben ik opzoek gegaan naar manieren om thuis te kunnen bewegen. Ooit zou ik graag een racefiets kopen. Veel van mijn vrienden hebben een racefiets en maken daar de mooiste ritjes op. Dus mocht je geld teveel hebben is dat tip nummer 1. Helaas heb ik dat zelf op dit moment niet, dus doe ik de volgende dingen.

Skeeleren

Nummer 1 favoriet van zo’n beetje heel Nederland op dit moment volgens mij. Maar iets meer dan anderhalve maand ben ik weer regelmatig aan het skeeleren. Ik vind het een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken en een beetje beweging in mijn dag te brengen. Mijn vriend en ik hebben al aardig wat fijne ritjes langs de omliggende weilanden geskeelerd en hebben het doel gesteld om naar Leiden te skeeleren en terug. Ik ben benieuwd wanneer en of we dit daadwerkelijk gaan doen!

Fit met YouTube

Als ik in mijn eentje ga sporten doe ik dat eigenlijk het liefst met een YouTube kanaal, zoals MadFit. Zo heb je toch het gevoel dat je samen aan het sporten bent. Het is wel handig om van tevoren te bekijken of je apparatuur nodig hebt voor het sporten aan de hand van de video. Het zou vervelend zijn als je er halverwege achter komt dat je bijvoorbeeld gewichten nodig hebt. Zelf heb ik sinds kort een sportmat, mocht je van plan zijn om regelmatig thuis te sporten dan raad ik de aankoop van een sportmatje wel aan. Het ligt een stuk beter dan de houten vloer en voorkomt blauwe plekken op je rug…

Videobellen

Wat ik deze dagen het meest doe is sporten met mijn zussen. We spreken ongeveer één keer in de drie dagen af via WhatsApp bellen. We doen dan zo’n driekwartier lang verschillende oefeningen. Pinterest is hiervoor bijvoorbeeld een goede inspiratiebron. Ook kun je je eigen sport ganzenbord maken of een kaartendek afwerken en de verschillende vormpjes een andere oefening geven. Reken maar dat je kapot bent aan het einde van de sessie.
Samensporten is écht leuker dan alleen, dus mij helpt dit enorm!

Wandelen

Wandelen is goed voor de mens. Het gaat allemaal niet zo snel, maar het werkt wel therapeutisch. Daarnaast is het goed voor je botten, spieren, hart, bloedvaten, je longen, het helpt tegen depressies, je verbrandt maar liefst 240 kilocalorieën in een uur én mensen die vaak wandelen zouden opgewekter zijn en een beter geheugen hebben. Kortom allemaal nu naar buiten en minstens een half uur wandelen (op afstand, want anders krijg je weer nadelige effecten die niet goed zijn voor de longen)!
Het wordt op dit moment afgeraden om voor een wandeling naar een bos/strand/natuurgebied te rijden, maar wandelen door een fijn parkje in de buurt kan (in mijn ogen) geen kwaad. Mits je natuurlijk rekening houdt met de mensen om je heen en de maatregelen van het RIVM in acht neemt.

Ben jij op dit moment bezig met sporten? Hoe doe jij dat?

Liefs,
Marielle

Delen:

6 Reacties

 1. 22 april 2020 / 09:29

  Wat ben je goed bezig! Ik wandel zelf heel veel en dat in combinatie met dit heerlijke weer is zo fijn! Skeeleren wil ik ook gaan doen, alleen vertrouw ik mezelf niet zo erg, ben best wel onhandig.

  • 3 mei 2020 / 21:33

   Ja ik ben ook mega onhandig! Daarom draag ik eigenlijk altijd bescherming, dan heb ik een iets zekerder gevoel! =)

 2. Irene
  22 april 2020 / 15:03

  Ik sport niet thuis maar ga minstens 1 keer per dag wandelen met de hondjes en als ik op tijd uit bed ben, twee keer :p Dan zijn we vaak toch ook wel minstens een half uur van huis en ik vind dat een heel fijne manier van bewegen.

  • 3 mei 2020 / 21:33

   Hele fijne manier om lekker een beetje te bewegen, zeker als je af en toe een ander rondje loopt!

 3. 23 april 2020 / 06:38

  Leuk om te zien! Ik ben het skeeleren (wat ik al jaren doe) ook weer lekker aan het oppakken. En wandelen wil ik ook regelmatig doen. Ik sport veel in het weekend, als mijn man thuis is (we hebben een kleine hummel in huis van bijna 10 maanden, dus ik kan niet altijd ‘zomaar’ even gaan sporten) en ik sport thuis.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: