Details van ons appartement

Het is al bijna een jaar geleden dat ik ben gaan samenwonen met mijn vriend. We hebben toen een heleboel spullen gekocht, in het huis gezet en er vervolgens niks meer aan veranderd. Een klassieke fout. Dus nu we zo’n beetje de hele dag thuis zitten besloten we om het een en ander aan ons appartement te gaan doen.

Voorheen hadden we een vriezer naast het aanrecht staan. Deze hebben we omgewisseld met een boekenkast die we in ons “hok” hadden staan. Dit geeft een veel huiselijkere sfeer. We hebben in en op de kast een aantal van onze mooiste voorwerpen neergezet. Waaronder deze prachtige drankfles. We zijn niet bepaald fan van het drinken van sterke drank, maar een mooie fles kunnen we op de één of andere manier niet weerstaan.
De wereldbol kocht ik een aantal jaar geleden op een markt, of misschien heb ik hem wel van mijn zus gekregen. Ik weet het niet meer zo goed, maar ik wilde hem heel graag hebben door de prachtige kleurencombinatie! Het plantje en de pot heb ik onlangs gekocht bij de Hema, om ons appartement dus een beetje op te fleuren.

Verder staan deze twee pronkstukken in onze kast. De motor kocht ik in 2014 in Spanje voor mijn vriend. Sam is gek op motoren en motorrijden, dus dit was natuurlijk het perfecte cadeau. Mijn mooie analoge Canon kan natuurlijk ook niet in de kast ontbreken.

De kast waar het allemaal over gaat: mijn allereerste zelf gekochte meubelstuk. Deze kocht ik toen ik op kamers ging en is inmiddels dus alweer 3,5 jaar in mijn bezit. Zoals je ziet sparen we – of nou Sam eigenlijk- glazen van het Hard Rock Café. Daarbij heeft hij wel de regel dat hij er zelf bij moet zijn om het glas te kunnen kopen. Verder staan mijn favoriete boeken in de kast, mijn polaroid en plankje voor de sleutels.

Aan de zijkant van de kast heb ik polaroids geplakt van een aantal hele fijne momenten zoals mijn reisjes naar Lissabon, Londen & New York, het trouwjurken passen met mijn zussen, mini Madame en andere familiemomenten. Hopelijk kunnen we snel meer fijne herinneringen maken, zodat ik de hele kast vol kan plakken.

Dit is denk ik mijn favoriete hoekje in het huis. Dit alles staat op ons TV meubel, de plant is hiervan de nieuwste aanwinst. Het olifantje komt uit het National History Museum in Londen, het fotolijstje heb ik gekregen van een lief vriendinnetje – volgens mij komt hij bij Sissyboy vandaan- en de vaas heb ik gekocht in een winkeltje genaamd Mijn Tafel.

Voor op de tafel kocht ik dit leuke kaarsenplankje en de kaarsen. Ik vind kaarsjes ’s avonds heel gezellig, maar ik vind dit nu zó mooi staan dat ik de kaarsen gewoon niet aan durf te zetten. Herkent iemand dit?

Oké misschien is dit toch wel mijn favoriete hoek. De bank kochten we toen we net waren verhuisd, doordat de bank die we hadden gekregen niet in het huis zou passen. Na een lange zoektocht kwamen we uit bij deze bank, hij was intens duur. Maar we hebben er geen seconde spijt van! De bank is zó mooi en zit mega lekker. Hier gaan we echt nog jaren plezier van hebben.
De muur hebben we onlangs geverfd, zoals je in deze weekvlog kunt zien. De kleur is zo goed uitgepakt, mocht je geïnteresseerd zijn hij heet antraciet en is van Flexa. De verflijnen zijn overigens niet zo duidelijk zichtbaar in het echt als op de foto!

Dit gedeelte van de keuken wil ik nog een beetje aanpassen. Zo wil ik het liefst 5 voorraadpotten bovenop de kast, met op iedere pot een label met wat erin zit. Op Pinterest zie je dat overal en het ziet er zo leuk uit! Verder hebben we vrij veel apparaten op het aanrecht staan, daar moeten we nog even iets op bedenken.

Al met al is ons appartementje in een hele korte tijd veel huiselijker geworden. We willen nog wel gordijnen in de woonkamer en er moet nog het één en ander gebeuren op het balkon. Ook willen we nog een nieuwe kast en lamp in de woonkamer. Maar daar moeten we nog wel even voor sparen. Hebben jullie nog plannen voor je kamer/appartement/huis?

Liefs,
Marielle

Delen:

4 Reacties

 1. 21 april 2020 / 10:12

  Wat een gaaf interieur hebben jullie zeg! Ik vind dat grijze in de keuken zo tof!

 2. 21 april 2020 / 14:58

  Wat een toffe details zeg, die zeggen altijd enorm veel over de eigenaar(s)

 3. Irene
  22 april 2020 / 09:25

  Haha dit is geweldig! Ik moest een beetje lachen om die fles omdat mijn vriend en ik een paar weken terug dezelfde fles drank zagen staan en ook dachten om hem te kopen, ook al drinken wij dat totaal niet :p maar hij ziet er zo mooi uit! We hebben het toen toch niet gedaan maar ik denk dat ik ‘m misschien alsnog meebreng als ik nog eens in de winkel ben 😀

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: