Film is not dead #2

Een hele tijd geleden schreef ik een artikel over mijn analoge camera, daarin liet ik een heleboel foto’s zien die ik in de afgelopen tijd had gemaakt. Mijn Canon AE-1 heeft zo’n beetje de hele winter in de kast gestaan, maar afgelopen februari móést hij mee naar New York. De ontwikkeling van die foto’s laat nog even op zich wachten, maar het leek mij wel leuk om nog wat andere oude (analoge) foto’s te delen op mijn blog. Zoals deze foto die ik van Sam maakte in Boedapest vorig jaar.

Toen ik nog in Utrecht woonde mocht ik rond deze tijd van het jaar dagelijks genieten van de mooiste zonsondergangen. Dan hing ik uit mijn slaapkamerraam om plaatjes te schieten zoals deze. Utrecht heeft misschien niet zo’n mooie skyline zoals New York of Rotterdam, maar als ik dit zie voel ik mijn liefde voor Utrecht toch wel echt weer opborrelen.

Madame als mini! Ik heb heel weinig foto’s van Madame als kitten, omdat Madame en ik toen nog niet samen woonde. Als ik ooit kinderen krijg ga ik dus honderden foto’s maken, want mini mens en mini dieren foto’s zijn echt het allerleukste ooit.

Toen er nog gewoon geroeid kon worden.. Mijn camera heeft ergens een klein foutje, waardoor die lichtvlekken in sommige foto’s heel sterk te zien zijn. Zelf vind ik het effect best leuk!

Deze foto maakte ik ook in Utrecht. Er was een tijd dat ik mijn analoge camera overal mee naartoe nam en als ik dan een mooi gebouw of plekje zag dan nam ik een foto met mijn camera in plaats van met mijn telefoon. Eigenlijk best leuk om weer eens te doen.

Amsterdam. Toch wel een hele mooie stad ook. Jammer dat er zo intens veel toeristen te vinden zijn (behalve nu dan), want daardoor kom ik toch een stuk minder graag in onze prachtige hoofdstad.

In februari vorig jaar ben ik samen met mijn lieve vriend op stedentrip naar Boedapest gegaan. Ik wilde nadat ik in Praag ben geweest per se een keer naar Boedapest en dat was het helemaal waard. We hebben zo’n mega fijne tijd gehad. De stad is echt prachtig. Ik heb het één en ander gefilmd in Boedapest, maar nooit de tijd genomen om de beelden te editten. Ook heb ik mega veel foto’s die ik nooit heb verwerkt in een reis artikel, dus het wordt hoogtijd om dat de komende tijd te verwerken.

In 2017 ben ik met mijn studentenvereniging naar Frankfurt gegaan. De stad is echt prachtig, maar kent ook een donkerdere kant. Het is een absolute must go voor een korte stedentrip.

Ook deze foto maakte ik in Frankfurt en dit was voor het eerst sinds jaren dat ik weer eens fotografeerde met een wegwerpcamera!

De laatste foto van dit artikeltje is ook gemaakt in Frankfurt. Een stad vanuit een uitkijkpunt bekijken vind ik altijd een must do voor een stedentrip. Het biedt zo’n ander perspectief op een stad, echt cool.

Maak jij nog foto’s met een analogen camera? Of met een wegwerpcamera?

Liefs,
Marielle

Delen:

2 Reacties

  1. 20 april 2020 / 14:22

    Ik heb vier camera’s, wel een polaroid maar die gebruik ik amper. Momenteel gebruik ik mijn Olympus pen weer enorm, vooral op de moestuin.. prachtige plaatjes kan ik hiermee maken. Tof artikel heb je ervan gemaakt!

    • 21 april 2020 / 13:47

      Dankjewel! Wat tof dat je zoveel camera’s hebt!! Ik heb ook een polaroid of nouja Instax maar ik gebruik hem best wel vaak. Wel echt een duur geintje…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: