Mijn wenslijstje

Binnenkort is mijn verjaardag, daarom leek het mij leuk om een lijstje te maken met de dingen die ik graag nog zou willen hebben. Eigenlijk staan er voornamelijk grote dingen op mijn lijstje die ik al heel erg lang wil, maar toch leuk.

Te beginnen met de duurste categorie, namelijk technologie.
Canon EOS R (+ EF RF Adapter)
Al sinds ik mijn vorige spiegelreflex camera heb droom ik van een nóg betere spiegelreflex. Inmiddels twijfel ik enorm tussen 3 verschillende modellen: de Canon EOS 6D mark III, de Canon EOS R of de Sony A7 Mark III. Helaas heb ik nog lang niet het geld om daadwerkelijk een nieuwe spiegelreflex te kopen, dus heb ik nog even om na te denken welke ik precies wil gaan kopen.
SD kaart 128 GB
Op dit moment heb ik één sd kaart van 128 gigabyte. Ik ben er zo blij mee, omdat ik nu lekker veel foto’s en video’s kan maken zonder er rekening mee te moeten houden dat hij misschien snel vol is. Als ik nog zo’n kaartje kan kopen, dan heb ik voor allebei mijn camera’s een kaartje van 128 gb en hoe ik niet meer steeds te wisselen van SD kaartje! Lijkt me top.
Gimbal
Ook hiermee weet ik nog niet zo goed welke gimbal ik precies wil hebben, maar voor het maken van mijn video’s lijkt het mij heel erg tof om een gimbal te hebben. Dit is natuurlijk vooral een mega hebbedingetje.
Een nieuwe laptop
Op dit moment werk ik op de laptop van Sam, omdat mijn eigen laptop er om onduidelijke redenen mee is gestopt. Daarom moet ik eigenlijk eerst gaan sparen voor een nieuwe laptop. Ik denk niet dat ik opnieuw voor een MacBook zal gaan, omdat de vorige maar iets meer dan 3 jaar mee is gegaan.
24-70 mm lens
Last but not least wil ik heel erg graag een nieuwe lens. Ik volg verschillende fotograven op Instagram en de meeste raden deze lens aan. Deze lens is helaas echt mega duur (net als al het andere in dit rijtje) dus ik zal nog een flinke tijd moeten doorsparen.

Ik geniet enorm van lezen. Jammer genoeg heb ik er nog steeds niet heel veel tijd voor, doordat ik druk ben met school en nog veel teveel andere hobby’s heb. Toch heb ik een aantal interessante boeken voorbij zien komen de laatste tijd die ik in het komende jaar graag zou willen lezen.
Big ideas for the curious minds
Dit is een boek om te beginnen met filosofie. Nog nooit in mijn leven ben ik hier mee bezig geweest, maar het lijkt mij heel erg leuk om er meer over te leren. Dit boek leek mij een goed begin.
Je hebt wél iets te verbergen
Na het luisteren van het boek het is oorlog , maar niemand die het ziet werd mij aangeraden om dit boek ook te lezen (of luisteren). Dit zou namelijk aansluiten op digitale veiligheid.
Dit was het nieuws niet
Ook dit boek lijkt mij heel erg interessant. Ik vind het belangrijk om mij in te lezen over de dingen die niet via NOS of een ander nieuwsmedium worden gebracht.
Let op mijn woorden
Een iets minder beladen of belezen boek, namelijk een leesboek van Griet op den Beeck. Ik heb het boek Kom hier dat ik u kus een tijdje geleden gelezen. Ik werd verliefd op de schrijfstijl en wilde meer lezen van haar. Griet heeft een aantal boeken uitgebracht, maar dit is de meest recente.
Niksen & fokking druk
Twee boeken met hetzelfde thema en hopelijk twee boeken die mij gaan helpen om na de coronatijd wat minder chaos is mijn leven te hebben. Iets waar ik nog even goed over na moet denken, zoals het afgelopen halfjaar is gegaan kan ik namelijk niet nog twee jaar volhouden.
De pest
Dit boek sluit natuurlijk aan op de tijd waar we nu in leven. Het lijkt me fijn om te lezen hoe zo’n soort situatie vroeger was. Het leven zag er toen zo anders uit en er gingen véél meer mensen dood aan de Pest.
Je bent jong en je krijgt wat
Dit boek gaat over van de schrijfster die er op 28-jarige achter komt baarmoederhalskanker te hebben. Ik heb het boek op meerdere plekken voorbij zien komen. Ik zou het graag eens lezen.

Wijck Alphen aan den Rijn & Leiden
We hebben een poster van Utrecht in onze woonkamer hangen, maar hadden het idee om ook Alphen en Leiden op te hangen. Dit omdat deze drie steden in onze levens erg belangrijk zijn.
Plant
Ook ben ik bezig met het verzamelen van verschillende planten in huis. We hebben al een mooie pannenkoekplant en een aantal kleinere plantjes verspreid door het huis. Op twee verschillende plekken in het huis zou ik graag een grote plant hebben staan. Het kopen van zo’n plant is nog lang niet zo makkelijk, aangezien we een kat hebben en die allergisch is voor een flink aantal planten..
Lamp
Als laatste willen we een nieuwe stalamp in ons huis. We hebben er eentje gekregen om tijdelijk te gebruiken, maar die past totaal niet (meer) in ons interieur. Eigenlijk is het dus wel tijd voor een nieuwe..
Racefiets & helm
Sinds ik op roeien zit heb ik kennis gemaakt met de sport wielrennen. Dit leek me totaal niet leuk, omdat wielrenners nogal asociaal zijn en je heel erg hard kan vallen op de fiets. Maar sinds deze coronaperiode, ben ik gaan inzien hoe leuk het zou zijn om flinke stukken te kunnen fietsen! Het lijkt me leuk om zo’n fiets te kopen, het enige probleem is dat ik niet echt mensen ken in Alphen die óók zo’n fiets hebben. Dus dan zou ik altijd naar Utrecht moeten gaan om met vriendinnen daar te fietsen. Of ik moet mijn vriend overtuigen, maar die ziet het nog niet helemaal zitten.
Sieraden
Bij wiezewasjes worden een heleboel mooie sieraden verkocht. Zelf heb ik wel een aantal leuke kettinkjes en oorbellen, maar dat is het dan ook wel. Daarom lijkt het mij leuk om wat nieuwe sieraden te kopen. Het enkelbandje in het midden vind ik ook mega leuk. Ik vind enkelbandjes in de zomer echt geweldig.

Zo. Dat was een flinke lijst. Voornamelijk dingen waar ik nog een flinke tijd voor moet sparen.

Liefs,
Marielle

Delen:

1 Reactie

  1. Irene
    18 april 2020 / 14:53

    Een juweeltje van Wiezewasjes staat ook op m’n wensenlijstje. Jammer dat m’n verjaardag al voorbij is :p

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: