Voor de eerste keer Hello Fresh

Even voor de duidelijkheid dit bericht is niet gesponsord, daar heb ik nog niet genoeg volgers voor helaas ;-).

Overal zie je Hello Fresh reclames, maar laten we eerlijk wezen Hello Fresh heeft niet bepaald een fantastische reputatie. Maar nu we zoveel thuis zijn en de inspiratie om te koken een beetje op is, leek het ons toch een goed idee om het eens te proberen. In dit artikel deel ik de voor- en nadelen van het koken van maaltijdboxen.

Mijn vriend kwam met het idee om een Hello Fresh box te bestellen, nadat hij een artikel op Facebook had gelezen. Zelf had ik precies die dag een oude vlog terug gekeken, van een stel dat de box binnen kreeg en allemaal lekkere dingen ging koken. Toen Sam dus met precies hetzelfde idee kwam konden we niet anders dan de box bestellen. Al snel vonden we een kortingscode en voor we het wisten hadden we hem besteld.

Bestellen

Een nadeel wat mij betreft is dat het vrij lang duurde voordat wij daadwerkelijk konden beginnen met de box. We hadden onze bestelling geplaatst op donderdag 26 maart en kregen de box op 8 april pas voor het eerst. Dit heeft te maken met het feit dat de laatste verwerking de week voor het bezorg moment is.

Het bestellen via de app werkt wél heel fijn. Iedere week staan er (ongeveer) 12 verschillende recepten voor je klaar waaruit je kunt kiezen. Bij sommige recepten moet je nog iets bijbetalen, doordat er bijvoorbeeld een duurder stukje vlees bij zit. Daarnaast biedt Hello Fresh een aantal vegetarische opties iedere week.

Bezorgen

De bezorging gaat wegens corona contactloos. Dat betekent dat de doos voor de deur wordt neergezet, er aangebeld wordt en de bezorger vervolgens weg loopt.
Het eten zit goed verpakt en is goed koud op het moment van bezorgen. Ook zitten de verschillende maaltijden in papieren zakjes, zodat je alles bij elkaar hebt. De boxen bevatten naast de ingrediënten ook een menukaart, waarin de recepten zitten die je hebt besteld. Toch denk ik dat Hello Fresh nog meer zou kunnen halen uit de bezorging. Bijvoorbeeld door iedere klant twee plastic bak te geven waarin de bezorging gedaan wordt. Iedere week geef je de bak weer terug. Dat scheelt op wekelijkse basis mega veel karton en is ook fijn voor de klanten, omdat zij niet iedere week naar de papierbak hoeven. Wat mij betreft dus een win-win situatie.

De maaltijden

Dan de maaltijden zelf. De afgelopen week was er geen dag dat we niet lekker gegeten hebben. Het voelde alsof we vier keer thuis uiteten zijn geweest, met het enige nadeel dat je zelf moet koken en de bende dus ook weer moet opruimen. Bij het koken met Hello Fresh gebruik je namelijk vrij veel pannen.

De producten zijn allemaal vers: je maakt zelf de sausjes en bij iedere maaltijd zit veel (verse) groente. Ook zijn de porties erg goed. Sam en ik hebben allebei dat we aan het begin verwachten dat het te weinig is, maar het uiteindelijk meer dan genoeg blijkt te zijn doordat het eten goed vullend is.

De voor- en nadelen

Voor het overzicht nog even een rijtje met de voor- en nadelen van Hello Fresh:
+ De app is handig in gebruik.
+ Het voelt alsof je thuis uiteten bent.
+ De porties zijn goed in verhouding.
+ Je leert veel verschillende recepten kennen.
+ Alle producten zijn vers.
– Het is relatief duur, doordat je er maar één keer kunt eten.
– De bezorging is niet erg duurzaam door het vele papier.
– Je gebruikt veel verschillende pannen/messen/snijplanken, waardoor er veel is af te wassen.
– Niet alle ingrediënten worden meegeleverd, omdat er vanuit wordt gegaan dat je bepaalde ingrediënten zelf in huis hebt (zoals rode en witte wijnazijn).

Al met al zijn wij tot nu toe erg tevreden over Hello Fresh. We kijken dan ook nu al uit naar de komende vier dagen, omdat we dan weer nieuwe gerechten hebben.

Liefs,
Marielle

Delen:

2 Reacties

  1. 15 april 2020 / 19:18

    Ik wil het ook wel eens proberen eigenlijk maar ik vind het ook wel wat duur. Een box voor 2p voor 3 maaltijden is ongeveer de helft van ons weekboodschappenbudget en dan moet je dus alsnog zelf voor 4 avonden eten voorzien én lunch en ontbijt. Maar het idee spreekt me heel erg aan en ik vind het ook wel tof dat je op een laagdrempelige manier eens nieuwe recepten uit kunt proberen.

    • 16 april 2020 / 07:01

      Ja ik snap je helemaal! Wij vinden het ook wel vrij duur. Maar vinden het nu je geen kant op kan het wel heel fijn. Als alles weer normaal is zou het goed kunnen dat we er toch mee besluiten te stoppen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: