From where I stand | Maart 2020

Een nieuw-oud rubriekje op mijn blog: from where I stand. Een hele tijd geleden schreef ik iedere maand een klein stukje over hoe mijn maand is geweest. Door de komst van de fotoboekjes besloot ik deze artikeltjes niet meer te schrijven, maar doordat ik nu weer volop aan het vloggen ben geslagen heb ik besloten – in ieder geval tot begin juni – de fotoboekjes te vervangen voor FWIS.
Zo. Na deze huishoudelijke mededeling is het tijd voor het echte artikel.

Thuis van The Big Apple
Op maandag 2 maart kwamen Sam en ik terug uit New York. We hebben enorm genoten van de stad en een mega fijne week met z’n tweetjes gehad. Ik was nog nooit eerder op een ander continent geweest, maar dit smaakte zeker naar meer. Na een week terug in Nederland besefte wij hoeveel geluk we wel niet hebben gehad. Op vrijdag 12 maart werd namelijk bekend gemaakt dat er een vliegverbod zou komen tussen Europa en Amerika.

Gebrek aan studiemotivatie
Ook is maart de maand waarin mijn motivatie voor de studie als sneeuw voor de zon is verdwenen. Toen ik terug kwam uit Amerika merkte ik dat ik enorm toe was aan rust. De hele week in New York besefte ik mij ook maar al te goed dat de dag dat ik weer naar school zou moeten steeds dichterbij kwam. Dit zijn natuurlijk slechte tekenen. Toch weet ik zeker dat dit niet te maken heeft met de keuze van mijn opleiding. Ik vind het mega leuk om voor de klas te gaan, het helpt alleen niet dat ik weer erg onzeker ben. Ik moet mijn draai zien te vinden in mijn nieuwe stageklas en dat gaat – of nou ja ging- minder soepel dan gehoopt.

Iets met COVID-19 – ook wel bekend als corona –
Het grootste ding van deze maand is natuurlijk HET virus. Inmiddels is de tweede week van thuis zitten ingegaan. De eerste week beviel mij erg goed, ik kon veel doen thuis en was gemotiveerd om een inhaal slag te maken met mijn studiewerk. Inmiddels geeft de Marnix maar weinig informatie, waardoor die motivatie ook weer flink is gezakt. Maar los daarvan heb ik een goed ritme ontwikkeld. Ik word op tijd wakker en maak dan lekker een ontbijtje voor mezelf. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn to do lijstje. Als het tijd is voor een middagpauze sport ik indoor, waarna ik ga douchen en lunchen. Daarna is het iedere dag een beetje verschillend: soms kan ik mijzelf nog motiveren om aan de slag te gaan en soms lig ik de hele dag op bed vlogs te kijken van ik vrouw van jou.
Het is wel een beetje wennen dat Sam en ik allebei thuis zijn deze dagen. Maar ik merk ook dat we ondanks wat meningsverschilletjes zo nu en dan, wel meer naar elkaar toe groeien. Dus dat is natuurlijk heel fijn.

Kortom maart is een gekke maand geweest, april en mei zullen niet minder gek worden. We hopen op het beste. Moed en vertrouwen, zoals mijn opa en oma dat altijd zo mooi verwoorden.

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: