Week 5 & 6 | Twintigtwintig

Vorige week was het (jammer genoeg) niet gelukt om een fotoboekje te schrijven. Deze week daarom een extra volle! De afgelopen twee weken bestonden uit klûnen, tentamens, congressen en nog veel meer.

Maandag

De dag van het eerste tentamen. Dit was er eentje van het vak Leerkracht. Het ging eigenlijk voornamelijk over didactiek en wat een goed ‘pedagogisch klimaat’ is. De toets ging redelijk. Ik vind het lastig om in te schatten of ik het wel of niet heb gehaald. De motivatie om weer te gaan leren was in de middag nogal weg.

Dinsdag

De andere twee tentamens had ik op dinsdag. Één van de twee tentamens ging over de Nederlandse taal, welke fases je doormaakt tijdens het leren van een taal en welke onderwijsvisies er allemaal zijn op het gebied van de Nederlandse taal. Ik vond de toets lastig, er waren veel vragen met stellingen. Dan kreeg je dus twee stellingen voor je neus en moest je van allebei zeggen of ze waar of niet waar waren. Dit vind ik super moeilijk, omdat er verschillende visies zijn op het onderwijs. Over sommige stellingen viel wat mij betreft dus te discussiëren of het wel of niet waar was.

De andere toets ging over drie verschillende vakken: geschiedenis, aardrijkskunde & natuur en technologie. Deze toets had ik niet geleerd. In de trein had ik de theorie doorgelezen en in het uur tussen de toetsen in nam ik met mijn medestudenten de belangrijkste toets stof door. Dit is denk ik mijn redding geweest, want de toets ging uiteindelijk redelijk goed! Misschien wel het beste van alle drie, haha! Deze foto maakte ik toen ik thuis kwam, dit is mijn favoriete oufit op het moment. Dus dat moest natuurlijk even vastgelegd worden.

Woensdag

De tentamen stress hakte er misschien toch een beetje in, want deze dag heb ik vrijwel de hele dag ziek in bed gelegen. Ik had enorme hoofdpijn en heb heel erg veel geslapen. Verder keek ik de serie Grace & Frankie op Netflix en speelde de kat met het bed. Deze foto is echt mijn favoriete foto van de week haha!

Donderdag

Deze dag was ik lekker vrij en ging ik met twee studiegenootjes naar Rotterdam, om een outfit te scoren voor het klûnen! Helaas viel één van de treinen richting Rotterdam uit. Op Leiden Centraal zijn niet zoveel koffietentjes, dus besloot ik een koffie te kopen bij Starbucks. Vandaag zou immers toch al relatief duur worden door het kopen van die outfit

Ik heb nog nooit eerder in mijn leven geklûnd (of hoe je dat dan ook vervoegd), dus je kunt je voorstellen dat ik enorm benieuwd was. Zeker gezien deze outfits…

Vrijdag

Op vrijdag ging ik naar een congres genaamd OPKOP. Het ging over leesbevordering bij pabo studenten. Lezen is namelijk enorm belangrijk voor kinderen, maar veel kinderen vinden lezen niet leuk. Als docent is het daarom belangrijk dat je kennis hebt van de boeken in kinderboekenland. Op die manier kun je het beste advies geven! Het congres was echt super interessant en ik raakte aan de praat met een dame die taal studeerde. Echt leuk dat zo’n evenement zo verbind!

De locatie was trouwens echt prachtig! Het evenement was in het oude magazijn, vlakbij station Amersfoort centraal.

Zaterdag

Ik heb eigenlijk alleen maar gewerkt op deze dag. ‘S avonds ging ik eindelijk aan de slag met mijn postzegel collectie. Een hele lange tijd geleden kocht ik een kilo aan postzegels (zie hier het artikel!). Maar deze moesten nog losgeweekt worden van het papier. Wat een ontiegelijk rotwerk en er lijkt ook geen einde aan te komen…

Zondag

Mijn klûnontgroening! Oftewel mijn allereerste keer pré carnavallen. Ik heb nog nooit carnaval gevierd, dus ik vond het mega leuk dat ik dit ging doen! Zoals ik al zei zou ik met twee studiegenootjes naar Breda gaan om te klûnen. Ik kon mij er weinig voorstelling bij maken, maar eigenlijk is het gewoon overdag stappen in gekke outfits (voor degene onder ons die nog nooit van klûnen gehoord hebben).

Ik vond het echt mega gezellig, maar ik was ook wel echt goed gaar aan het einde van de dag. Mijn studiegenootjes gingen ’s avonds nog lekker door, maar dat zag ik echt niet zitten. Dus besloot ik lekker naar huis te gaan. Op de terugweg reisde ik met één van de meiden die ik pas 3 dagen kende, maar het was zo gezellig!

Maandag

Na een halve week vrij vond ik het best pittig om vroeg op te staan en braaf naar de les te gaan. Het is goed mogelijk dat het klûnen daar ook iets mee te maken had, haha! Gelukkig ben ik gewoon naar school gegaan, want het was echt een nuttige ochtend. Ik leende het boek zeb uit de mediatheek en las hem in één keer uit. Het boek is bekroond met een zilveren penseel en dat kan ik goed begrijpen. De verhalen uit het boek lijken op het eerste oog heel normaal, maar als je goed leest gaan de verhalen over dingen die helemaal niet kunnen! Zo wordt huilen afgeschaft en dromen twee kinderen dezelfde droom.

In de middag was het voor het eerst in een hele lange tijd weer eens tijd om op date te gaan! Sam en ik hebben maandag als datenight ingesteld. Maar we wilde allebei graag naar de film Jumanji en die draaide alleen nog in de middag. Het was een leuke film, maar wat ons betreft hoeft er geen derde film uit te komen.

Dinsdag

Na een lange dag op school moest ik snel door naar de Albert Heijn om de avondshift te draaien. Op zulke dagen voel ik wel dat het rennen vliegen springen is. Tijdens mijn pauze ben ik dan ook écht toe aan koffie. Ik heb vaak de schoonmaak shift, dat vind ik wel fijn. Het werk is écht klaar waneer ik de deur uit loop. Daarnaast zijn er niet meer zoveel mensen in de winkel, dus is het ook niet zo erg dat je niet meer op je best bent haha.

Woensdag

De allereerste keer dat ik als promostudent aan het werk ben gegaan! Het was open avond op de Marnix. Ik deed samen met een andere student en de verantwoordelijke van mijn opleiding de presentaties van de driejarige pabo. Het was echt leuk om te vertellen over mijn opleiding, maar ik denk dat ik het nog veel leuker zou vinden om vragen van (aankomend) studenten te beantwoorden. Het werd wel een super lange dag. Om half 10 ’s ochtends ging ik weg van huis en om 10 uur ’s avonds kwam ik weer thuis.

Donderdag

Op donderdag bezocht ik een evenement genaamd IPON. Dit is een beurs over onderwijsinnovatie en ICT. Persoonlijk vond ik het niet een heel geslaagd evenement, omdat het voornamelijk gericht is op schoolbestuurders die de technologie in school halen. Ik had op de één of andere manier meer tips en tricks voor in de klas verwacht. Volgende keer ga ik hier in ieder geval niet meer heen..

Wat wel een voordeel was: het evenement was in Utrecht! Dus na een paar uurtjes ronddwalen op IPON appte ik een paar vriendinnen en deed een drankje bij De Pomp. Dit is een mega leuke spot in de Croeselaan, waar ik binnenkort meer over wil schrijven op mijn blog! Ik kletste bij met een aantal vriendinnen, wat echt mega fijn was. Ik was er namelijk enorm aan toe.

In de avond ging ik samen met mijn broertje foto’s maken. Ik wil mij het komende half jaar iets meer focussen op het maken van foto’s. Ik vind het namelijk mega leuk en wil er weer wat beter in worden! Mijn broertje is op dit moment zijn opleiding tot AV-specialist aan het afronden, dus van wie kan ik het beter leren dan van hem? Ik vind het zo leuk dat we liefde voor fotograferen tegenwoordig delen!

Zaterdag

De zaterdag was eigenlijk niet zo spannend. Ik heb dan ook maar één foto gemaakt, wel eentje waar ik zelf enorm om moet lachen. Madame was aan het spelen met mijn hoofdband van het klûnen. Ik gooide hem over zijn hoofd heen, waarna hij er per ongeluk verder in stapte. Hij werd helemaal dol met het pluizeding op zich. Het was zó een komisch gezicht. Gelukkig hebben we de foto’s nog..

Zondag

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: