New York | Voorbereidingen

Aan het eind van deze maand ga ik samen met mijn lieve vriend Sam naar New York! Nog nooit eerder maakte ik een reis naar een ander continent. Ik kijk er dan ook echt méga naar uit om in een compleet andere wereld terecht te komen. Dit vraagt echter wel goede voorbereiding, want New York is groot. Maar écht heel groot. Al anderhalve maand ben ik bezig met de voorbereidingen en in dit artikeltje deel ik waar je van tevoren over na moet denken!

Boeken
Het avontuur begon natuurlijk met het boeken van de reis! Dit was voor Sam en mij totaal niet gepland.. Een tijdje geleden werd KLM100, dit vierde zij met KLM werelddeal weken. Er zaten echt enorm goede deals tussen. Het idee begon met een lang weekend New York. De eindstand is dat we 8 dagen IN New York zijn (en dus nog 2 dagen hebben waarop we vliegen). Want tja.. Dat was wel goedkoop. KLM biedt overigens het hele jaar door package deals aan, misschien een ideetje om hier af en toe naar te kijken! Het hotel waar wij slapen zal ik later delen als ik er zelf foto’s heb gemaakt!

The New York Pass
New York schijnt echt een dure stad te zijn. We zijn er zelf natuurlijk nog niet geweest, maar we hebben wel een heleboel research gedaan. Ik heb een document gemaakt met daarin alles wat we willen doen en zien in New York. Van alle activiteiten hebben we gekeken hoeveel daarvan te doen zijn met de NY pass. Dat zijn er een heleboel! We hebben uitgerekend dat we zo’n 100 dollar besparen met het kopen van deze passen. Daarnaast kunnen we nog een aantal andere toffe activiteiten doen mochten we tijd over hebben!

Uitzoeken wat we willen doen!
Zoals ik al zei heb ik uitgebreid bekeken welke activiteiten we allemaal willen gaan doen. Ik kocht een Time to Momo boekje, keek YouTube filmpjes over de stad en las een heleboel blogs. Uiteindelijk is er een flinke lijst uitgekomen met dingen die wij écht willen doen als we in New York zijn. Daarop staat onder andere: 9/11 memorial, Central Park, American Museum of National History, NYC cruise, Ripley’s believe it or not, Highline & eten in het Hard Rock Museum!

Lunch & diner
Ook ben ik druk bezig geweest met het uitzoeken waar je lekker kunt eten voor een goede prijs. De lijst is nog niet heel lang, maar gelukkig heb ik nog even om meer research te doen. Het is namelijk nog best een uitdaging om uit de honderden restaurants een goede selectie te maken.

Paklijst + niet vergeten
Als laatst staat in mijn New York document alles wat we mee moeten nemen als we gaan. Niks is vervelender dan er halverwege achter komen dat je iets belangrijks bent vergeten. Zo vergat ik een paar jaar geleden mijn telefoon mee te nemen, hierdoor miste we bijna de bus naar Spanje. Zó dom. Hopelijk helpt deze lijst een beetje.
Wat je niet moet vergeten als je naar New York gaat (of überhaupt als je buiten Europa reist) is om op tijd een visum aan te vragen.
Verder moeten we een aantal mb’s kopen, zodat we overal kunnen opzoeken hoe we moeten reizen. Tot nu toe hebben Sam en ik voornamelijk stedentrips binnen Europa gemaakt en daar hebben we allebei gewoon onbeperkt internet. Ideaal als je even snel moet opzoeken hoelaat en waar die tram ging en tot hoelaat dat museum eigenlijk precies open is! Laatst dachten we er ineens aan dat we in Amerika geen internet zullen hebben, dus dat we dat wel even moeten regelen voor die tijd!

Last but not least: ik ben de serie Gossip Girl opnieuw aan het kijken. Niets is beter in de New York sferen komen, dan kijken naar Manhattan’s Elite!

Wat moet ik niet vergeten voor ik ga? Of heb je nog andere tips over deze mega stad?

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: