Week 4 | Twintigtwintig

Iets later dan gepland het fotoboekje van week 4!
Deze week is tentamenweek, super spannend.. De afgelopen week heb ik dan ook veel gestudeerd. De foto’s zijn dus (zoals verwacht) niet al te spannend, haha! Gelukkig is nu allemaal weer voorbij en zal het fotoboekje van week 5 iets spectaculairder zijn dan deze. Hoe dan ook: dit was week 4!

Maandag

Op maandag was ik niet super fit. Ik had last van mijn keel en gewoon een beetje blugh. In de avond aten we even langs bij mijn moeder, waar we een potje skipbo speelde. Jammer dat ik het niet meer zo makkelijk win de laatste tijd.

Daarna gingen we nog even langs bij mijn lieve opa en oma. Mijn opa moest vorige week voor een operatie naar het ziekenhuis en is nu gelukkig weer thuis. We kletste bij en kregen oma’s lekkere stroopwafels.

Dinsdag

Dinsdag ben ik de hele dag binnen gebleven om aan school te werken. Ik werd pas laat wakker, maar heb een flinke lijst kunnen afwerken. Dit was dus eigenlijk de hele dag mijn uitzicht.

Woensdag

De woensdag begon met een middagje op school. Ik voelde me gelukkig weer helemaal fit en ging ’s avond dan ook weer eens sturen! Ik vond het mega spannend omdat deze boot vrij nieuw is en ik niet een super ervaren stuurtje ben.

Eenmaal veilig weer aan de kant vond ik het echt super leuk en helemaal niet zo erg dat ik weer eens gestuurd had. Ooit had ik de illusie dat ik wel stuurtje wilde worden bij een wedstrijdboot, maar ik ben er nu wel achter dat ik niet genoeg ruimtelijk inzicht heb daarvoor. Alles ging goed en wel, maar sturen is echt een kunst. Het is niet alleen een kwestie van de boot recht door de bruggen heen manoeuvreren, maar daarbij ook nog eens de roeiers motiveren en aanwijzingen geven om het beter te doen.

Vrijdag

Van donderdag heb ik geen foto’s, dus die sla ik even over. Het was namelijk een normale dag op stage geweest. Vrijdag daarin tegen was mijn allerlaatste dag bij groep 7/8. Best gek, want op vrijdag heb ik tegenwoordig een paar uurtjes om aan mijn eigen studieonderzoeken te werken. Dus de ochtend begon met gym. Dat ging voor het eerst super goed! Waar ik echt heel trots op was. Ik had het helemaal onder controle: iedereen wist wat hij of zij wanneer moest doen en de regels waren voor iedereen duidelijk. Na de gymles moesten de leerlingen een halfuurtje zelfstandig werken en daarna was het pauze! In de pauze drink ik nog even wat met de leerlingen en daarna ga ik tegenwoordig in een hokje op school werken. Na twee uurtjes ga ik naar de docentenkamer om met mijn collega’s te eten en daarna is het nog 1,5 uur “les” geven.

De leerlingen moesten eerst nog een half uurtje werken en daarna was het mijn laatste uurtje! Normaal geef ik op vrijdagmiddag een uurtje atelier. Dat betekent muziek, drama, knutselen of tekenen. Maar sinds het “pietenweerwolven” rond Sinterklaas, is de klas gek op het spel weerwolven. Mijn mentor had het spel aangeschaft, dus ik kon niet anders dan mijn stage afsluiten met een spelletje weerwolven.

Ik kreeg van de klas een bord met daarop 15 enveloppen. Alle kinderen hadden een tekening of een tekstje geschreven voor mij. Dit zijn twee tekeningen waar ik om heb moeten lachen. Links ben ik te zien als groentevrouw, ballerina en profvoetballer. Allemaal dingen die ik nooit heb benoemd en ook niet bepaald de ambitie heb om te worden, daarom is het des te leuker haha! Rechts een tekening van mijn moeders auto. Ik ging met regelmaat met deze auto naar stage. Toen de kinderen daar achter kwamen hebben ze nogal hard gelachen. Té grappig dat een aantal kinderen er een tekening van hebben gemaakt.

Weekend

Op zaterdag waren Sam en ik (weer) 2 jaar samen! We zijn druk bezig met sparen voor New York, daarom hebben we het eigenlijk niet echt gevierd. Maar een jubileum is natuurlijk genoeg reden voor een pizza. We keken een aflevering Sex Education, onze lievelingsserie. Daarna deden we een drankje bij de buren. We wonen naast een super leuk stel. Zo fijn als je leuke buren hebt! Maakt het toch allemaal net wat makkelijker als er eens iets is.

Verder bestond het weekend voornamelijk uit studeren, zoals ik al had voorspeld. Jammer genoeg was ik toch weer een beetje ziek geworden. Daardoor kreeg ik de stof super slecht in mijn hoofd. Mocht ik dus herkansingen hebben weet ik in ieder geval hoe het komt…

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: