Een ode aan Utreg

Op zwoele zomeravonden, besef ik mij meer en meer hoe mooi de stad is
waar ik inmiddels alweer bijna twee jaar woon.
Fietsend langs de singel,

waar de verlichting van de straatlantaarns weerspiegelen in het water,
geniet ik van het prachtige aangezicht.
Maar ook op het inmiddels moderne station,

kijk ik mijn ogen uit.
Het bollendak en de winkeltjes van het station

met in de verte een quote over wat er in de natuur gebeurd.
Vandaag in de natuur “Het peperboompje staat in bloei”
In de stationshal het mooie golvende dak met verlichting,

de geluiden van de in- en uitcheckende passagiers.
En als ik naar buiten kijk, zie ik wel honderd sporen.
Waar de treinen precies op tijd vertrekken.
Naar bestemming onbekend.

Dit stukje tekst schreef ik in september 2018, nog steeds als ik het lees krijg ik er een warm gevoel van. Uiteindelijk heb ik iets meer dan 2,5 jaar in Utrecht gewoond en ben ik door en door verliefd geworden op deze prachtige stad.

Zoals je misschien weet, woon ik al zo’n 7 maanden niet meer in Utrecht. Ik heb “mijn stadsie” ingeruild voor het dorp waar ik opgegroeid ben. Eerlijk is eerlijk het went wel om niet meer in de stad te wonen. Maar toch mis ik het.
Dat bruisende van een stad. De oude karakteristieke gebouwen, de grachten, de mensen.. Utrecht is zo’n grote stad, maar liefst 1,3 miljoen inwoners, en toch voelt het als een dorp. Misschien komt dat ook doordat er niet zoveel toeristen in Utrecht zijn. Of misschien doordat ik inmiddels alle wijken van Utrecht ken en niet meer verdwaal op de fiets.

Het is moeilijk uit te leggen aan mensen die niet van steden houden. Maar ik ben er gek op. Er is zoveel te doen en te zien. Iedere dag lijken de straten weer net een beetje anders, maar toch zo vertrouwd. Het is gewoon een kwestie van gevoel, denk ik.

Lieve Utrecht, hopelijk tot snel.

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: