Spotted | Black brew – Utrecht

Zo ongeveer iedere woensdag studeer ik met een aantal vriendinnetjes in een koffietentje. Op dit moment moet ik namelijk vooral veel samenvatten en verslagen schrijven, wat hier super goed te doen is. Iedere week draagt iemand anders iets aan en zo eindigde ik in Black Brew. Een tentje waar ik nog nooit was geweest en ook nog nooit van gehoord had. Maar ik ben verliefd. In dit artikeltje vertel ik je waarom.

Interieur

Allereerst het interieur. Zodra ik binnen kwam werd ik verliefd! Ik houd wel van een lichte hipster uitstraling. Wat meteen opvalt is hoe mooi de toonbank is hier heb ik jammer genoeg geen goede foto van gemaakt (van de komende 4 spotted artikels heb ik overigens geen goede foto’s gemaakt, maar alleen wat kiekjes met mijn telefoon haha!).

De zaak heeft een industriële vibe gemixt met een mid-century moderne stijl. Er zijn een aantal fijne zithoekjes waar je met een boek kunt genieten van een goede kop koffie. Ook is dit een fijne plek om te studeren. Het is er niet te druk, dus je hoeft je niet bezwaard te voelen om een plekje in te nemen met je boeken/laptop/kladblokken et cetera. De tafels zijn echter niet heel groot, dus je hebt niet héél veel ruimte voor al je studierommel.

Bijkletsen kan hier wat mij betreft ook heel fijn. De tafels staan redelijk dicht op elkaar maar doordat het (doordeweeks in ieder geval) niet zo druk is heb je toch een fijn gevoel van privacy.

De kaart & kosten

Er staan heel veel soorten koffie op de kaar bij black brew. Van espresso tot cappuccino en van een flat white tot een mocha latte. Ook is er een zogenoemde “black brew special”, iced coffee, verschillende soorten (chai) thee & warme chocolademelk. Natuurlijk zijn er ook verschillende soda’s en smoothies te vinden.

Qua eten zit je hier ook goed! Op de kaart staan staan een aantal verschillende bagels en sandwiches. Daarnaast is er keuze uit een “quick brekkie” bestaande uit een croissant met jam, Nutella of kaas, een verse jus d’orange en een koffie; breakfast bowl; American Pancakes & tosti’s!

Een blik op de prijzen:
Lungo 2,50 (om de hoek betaal je 2,70)
Cappuccino regular 2,75/large 3,75 (om de hoek betaal je 3 euro)
Quick Brekkie 6,50
American Pancakes 6,50 (met vers fruit +1,50)

Locatie & openingstijden

De locatie:
Willemstraat 55
3511 RH Utrecht
Dit is een zijstraatje dat schuin tegenover Tivoli Vredenburg is.

De openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag 09:00-17:00
Woensdag 09:00-17:00
Donderdag 09:00-17:00
Vrijdag 09:00-17:00
Zaterdag 11:00-17:00
Zondag gesloten

Socials Black Brew:
Instagram
Facebook
Website

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: