Week 2 | Twintigtwintig

Deze week is toch ook weer voorbij gevlogen. Het was een hele fijne week, maar ook echt eentje die bomvol was. “Gelukkig” heb ik het volgende week wat minder druk, dan moet ik namelijk ieder vrij moment aan de studie. Joepie!

Zondag

De week begon weer met een dagje werken bij de appie. Ik vergeet steeds om foto’s te maken van werk. Ik kan best een foto maken als ik bijvoorbeeld pauze heb. Niet dat het echt boeiend is, maar het is wel een deel van mijn leven. Na werk was ik zo moe dat ik weer eens een middagdutje moest doen. Daarna heb ik even aan school gewerkt, maar als snel bleek dat ik daar nu totaal geen motivatie voor had. Dus heb ik lekker een beetje geblogd, wat aan geklooid op mijn laptop en een stukje Jochem Myjer gekeken.

Maandag

De ochtend begon met een lesje taal. Mijn brein voelt nog niet helemaal ‘aan’ en dus was ik lichamelijk wel aanwezig, maar mentaal niet bepaald. Tijdens het tussenuur ging ik met twee studievriendinnen naar het huis van één van de twee om een koffietje te drinken en te studeren. Op het moment dat de volgende les ging beginnen waren zij nog bezig met de taalles die zij samen geven en ik was druk bezig met het samenvatten van Nederlands. Ik voelde totaal geen motivatie meer om naar de les te gaan en dus besloot ik dat ik misschien beter naar huis kon gaan.

Het plan was om hier een flinke inhaalslag te kunnen maken voor school. Helaas zat mijn hoofd zat zo vol met school, de drukte van mijn agenda en gewoon stress dat ik (mede door het heerlijke weer) meer toe was aan een stukje wandelen. Dus vroeg ik of Sam zin had om mee te gaan en stonden we binnen een kwartiertje buiten. We kletsten, ik kreeg wat levenslessen en ineens waren we alweer bijna terug bij het startpunt.

We besloten nog even langs de kinderboerderij te gaan. Op de een of andere manier was ik het toen we er eenmaal waren ineens helemaal zat en wilde ik naar huis. Maar ik maakte wel deze aandoenlijke foto’s voor we weer gingen.

Dinsdag

Dinsdag maakte ik vrij weinig foto’s. Na het gesprek dat ik met Sam had gehad was ik weer wat rustiger in mijn hoofd wat echt heel fijn was. Dit zijn de enige foto’s die ik gemaakt had. Links een foto die ik naar mijn nieuwe projectgenootjes stuurde over het onderwerp waar wij ons komend blok mee bezig gaan houden. De rechter foto stuurde ik naar Sam. Hij is gek op het Hard Rock café en spaart de glazen hiervan. Dus toen ik tegenkwam dat er in Scheveningen een filiaal komt moest ik dit natuurlijk even doorsturen. Ik kijk er nu al naar uit om na een dagje strand hier te eten!

Woensdag

De studie begon vandaag lekker laat, namelijk om 1 uur! Op de een of andere manier krijg ik het op zulke dagen júíst voor elkaar om laat te zijn. Ik fietste zo snel als ik kon naar het station, wat bleek toen ik er was: de trein reed niet! Ondanks alle moeite toch te laat op school.. Super balen, maar ik probeerde het positief te bekijken. Het was redelijk warm (8 graden!), het regende niet én ik kon nog even werken op mijn laptop. Alles heeft zijn voor en zijn nadelen.

Naast naar Utrecht reizen voor school heb ik eigenlijk echt niks gedaan deze dag! Ik heb lekker aan mijn video gewerkt. Wat overigens nog lang niet zo makkelijk was, want het format wat ik had gebruikt voor mijn vorige video’s stond niet meer op mijn harde schijf. Het lettertype dat ik had gebruikt stond alleen op mijn eigen (gecrashte) laptop, dus dat werd een enorme zoektocht. Na heel dafont.com af te hebben gezocht vroeg ik een vriendin of zij het toevallig wist (zij studeert aan de HKU). Ze kwam met een goed alternatief, maar het was toch niet precies hetzelfde. Toen ik in de avond een laatste poging deed om het lettertype te vinden bedacht ik mij ineens dat dit lettertype best wel eens in de collectie van Adobe kon staan en ja hoor! Daar was ‘ie. Leuk hoe ik blij kan worden van zoiets onbenulligs.

Donderdag

Ik werkte voornamelijk aan de studie. Op de een of andere manier lijkt die lijst gewoon niet korter te worden. Verder vlogde ik mijn dag, omdat ik weer weekvlogs wil maken de komende tijd.
Wat ik ook heel graag wil delen is deze BulletJournal spread! Een vriendin van mij stuurde deze op en ik vind het zo tof om dit soort dingen toegestuurd te krijgen. Ik hoor af en toe van vriendinnen dat zij geïnspireerd raken door mijn creatieve uitspattingen. Super leuk om dan te zien wat zij hebben gemaakt!

Vrijdag

Voor het eerst in een lange tijd weer eens stage! Jammer genoeg moest ik op de fiets naar het dorp waar mijn stage is, omdat we met de kids naar een middelbare school in mijn eigen dorp gingen. Heerlijk om eerst een half uur de ene kant op te fietsen en na een kwartier gelijk weer terug te fietsen :’). Gelukkig is het wel een mooi stukje landschap om doorheen te fietsen.

We fietsten dus naar een middelbare school, waar de kinderen techniekles kregen. Ze gingen aan de slag met warmte. Het was de laatste les, dus de komende twee weken hoef ik niet meer zo ver te fietsen gelukkig!

Verder heb ik op vrijdag voornamelijk veel aan mijn weekvlog gewerkt, kwam een vriendinnetje langs en ben ik redelijk optijd naar bed gegaan.

Zaterdag

Samen met mijn grote zus ging ik naar DierenPark Amersfoort. Ik heb echt mega veel gelachen, maar ook een aantal fijne serieuze gesprekken gevoerd. Het park is overigens echt intens mooi en ik vond het super leuk dat ik voor het eerst in een lange tijd iets heb gedaan met een van mijn familieleden <3

Natuurlijk heb ik ook een aantal foto’s gemaakt met mijn camera. Het resultaat mag er wezen! Ik heb de foto’s bewerkt met een preset van lightroom, maar ben er echt enorm blij mee!

Zondag

De dag begon zoals gewoonlijk op zondag met een ochtendje werken. Maar daarna stond er iets leuks op de planning! Namelijk een trouwbeurs in Rotterdam. Zoals ik al meerdere keren op mijn blog heb geschreven gaat mijn zus trouwen in september. Dus zo af en toe hebben we een leuk uitje om inspiratie op te doen. Zo dus ook gister.

Jammer genoeg was de beurs zelf niet super groot, dus heeft mijn zus niet super bijzondere dingen gezien. Maar het was wel leuk om zoiets een keer te doen en ook heel gezellig! (Links is mijn zus die niet gaat trouwen, daarnaast een van de beste vriendinnen van mijn zus die wel gaat trouwen, dan mijn zus die gaat trouwen en dan ik).

Na de beurs wilde we nog een kopje koffie drinken. Maar mijn geliefde zus gooide een van mijn studiepassen in het water (per ongeluk, zegt ze) dus deden we een poging om die op te vissen met twee houten stokken. Het enige wat het heeft opgeleverd is een aantal grappige foto’s en een heleboel vieze kleding. Gelukkig trakteerde ze op taart om het goed te maken.

In de avond gingen we nog even langs bij mijn opa en oma! We deden een poging om op elkaar te lijken. Kregen van oma de lekkerste stroopwafels van Nederland en kletste nog wat.

En dat was hem eigenlijk alweer! Week 2 van tweeduizendtwintig zit er alweer op..

Volgende week heb ik mijn eerste deadline van deze periode (en daar moet ik nu echt maar eens wat aan gaan doen), vier ik twee verjaardagen van vriendinnetjes, moet ik een aantal dagen werken, gaan we met de klas naar NEMO en moet ik een heleboel doen voor de studie. Joehoe!

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: