Week 1 | Twintigtwintig

Het was me een week zeg, die eerste week van het nieuwe jaar. Ik heb er zin in. In het nieuwe jaar bedoel ik dan. Er staan zoveel leuke dingen voor de deur en eigenlijk begon dat meteen al deze week. Ik ging naar een lunchroom met een vriendinnetje om te studeren, speelde een waterpolo toernooi, zag veel familie en hing een beetje thuis. Kortom een fijne week.

Zondag

De ochtend begon lekker rustig, iets te rustig eigenlijk. In de middag hadden Sam en ik namelijk een waterpolo toernooi met de Sams familie, maar doordat we zo rustig aan deden ’s ochtends kwamen we bijna te laat. Heel typisch.. Gelukkig kwamen we uiteindelijk precies op tijd aan. Ik had nog maar één keer eerder waterpolo gespeeld en dat was op hetzelfde toernooi maar dan een jaar geleden. Ik blijk niet erg goed in het spel; ik heb geen balbeheersing, geen zwemconditie en niet het vermogen om tegen te stribbelen als iemand mij tegenhoud onder water. Kortom het is niet bepaald een sport voor mij, maar voor één keer in het jaar is het helemaal leuk. Ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar.

Maandag

De dag begon al vroeg (lees: 5 uur). Ik moest namelijk werken bij de appie. Toen ik thuis kwam heb ik even aan de studie gewerkt. Ik werkte een aardig lijstje af. Normaal schrijf ik alles wat ik wil doen op in mijn bulletjournal, maar vandaag maakte ik een digitale planning. Gek genoeg vind ik het echt super fijn werken! Digitale agenda’s werken voor mij écht niet, maar dit is misschien wel een fijne vervanging voor mijn BulletJournal. Hoewel ik echt enorm houd van het knippen en plakken en aanklooien in mijn BuJo, heb ik hier gewoon lang niet altijd tijd voor. Voor die momenten is deze digitale versie echt een goede optie!

Tijdens het studeren komt Mr. Madame steeds vaker bij me liggen. Echt heel erg fijn, want eerst liep hij weg als je hem aaide. Dit is veel gezelliger!

Dinsdag

Oudejaarsdag! De dag begon opnieuw vroeg. Weer moest ik om 6 uur bij de Albert Heijn zijn. Na het werken waren Sam en ik uitgenodigd om bij zijn ouders te lunchen. Fijn om op de laatste dag van het jaar langs te gaan bij familie. Na het lunchen gingen wij langs bij mijn moeder om alvast de oliebollen op te halen. Mama’s gemaakte oliebollen zijn toch altijd wel het lekkerst.

De laatste selfie van 2019! Sam en ik vierde oud en nieuw dit jaar in ons eigen appartementje. We wisten niet hoe Madame zou reageren op het vuurwerk en vonden het daarom fijner om thuis te zijn. Het was wel fijn om samen te zijn met oud en nieuw, maar de volgende keer zou ik het toch liever met vrienden en/of familie vieren. Wel graag met mensen die ik écht ken, niks boven het nieuwe jaar in met de mensen van wie je houd!

Woensdag

En toen was het zover! Tweeduizendtwintig. Normaal voelde ik altijd een soort spanning voor het nieuwe jaar. Dit jaar ging ik er heel relaxed in. Er staan mooie dingen te gebeuren in 2020. Mijn lieve zus gaat trouwen, ik ga naar New York, naar Spanje en misschien zelfs nog op vakantie met mijn (andere) zus! Hoe leuk zou dat zijn. Kortom ik ben helemaal klaar voor het nieuwe (wel weer iets te drukke) jaar.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar bezochten we mijn opa en oma, was Sam een beetje ziekjes en speelde we in de avond weer eens skibo bij mijn moeder. Skibo is overigens mijn absolute lievelingsspel op dit moment!

Donderdag

De vakantie gaat echt intens snel voorbij altijd.. Vandaag was het zelfs tijd om weer aan de studie te gaan! Samen met vriendinnetje Iris besloot ik een ochtend te studeren in de Yoghurt Barn in Leiden (binnenkort een spotted artikel over de Yoghurt Barn overigens!). Ik heb niet zoveel kunnen doen als ik had gewild, maar ik ben wel tevreden. Ik houd er overigens zo intens veel van om in een koffietentje te studeren. Echt leren kan ik er niet, maar verslagen typen werkt voor mij heel fijn. Überhaupt vind ik met vriendinnen studeren heel fijn. Het is echt een stok achter de deur voor mij om iets te gaan doen.

Rond half 1 waren Iris en ik allebei toe aan een break. We besloten onze spullen te pakken en een rondje door Leiden te lopen. We liepen naar de Burcht en ik ontdekte dat Leiden écht een mooie stad is. Hier zou ik stiekem toch ook wel echt willen wonen (al ligt mijn hart nog altijd in Utrecht).

Vrijdag

Mijn kleine grote broer is druk bezig met zijn examens. Hij studeert iets in de richting van cameraman. Door een foutje had hij te weinig figuranten en dus trommelde hij zijn familie op om even te komen figureren. Sophie en Bibiche kwamen die dag toevallig bij mij studeren, dus zij waren natuurlijk ook de sjaak. Hierdoor had hij al met al toch nog redelijk wat mensen. Dat in de regen.. Dan moet je toch wel echt van je broertje houden he…

Bibiche bleef in de avond gezellig mee eten en we besloten om de vakantie leuk af te sluiten. We reden naar Rotterdam de Kuip voor een potje Glowgolf. Ik was duidelijk de slechtste van de drie en kwam er ook achter dat ik niet echt het geduld heb voor zo’n spel.

Zaterdag

Dan zijn we al bij de laatste dag van mijn wekelijkse overzichtje! Op zaterdag moest ik de hele dag werken. Ik had het geluk dat ik een uurtje eerder weg kon, dus na mijn spullen thuis gedropt te hebben en nog heel even bij te komen op de bank kon ik in alle rust naar Utrecht. Hier had ik afgesproken met drie vriendinnetjes om samen te eten. Ik zie deze meiden veel te weinig, dus het was extra fijn om ze weer eens te zien. Het eten was ook écht heerlijk!

Al met al was het zoals je ziet een drukke, maar hele fijne week. De komende week ga ik weer naar school, moet ik werken, ga ik waarschijnlijk naar de dierentuin, naar een trouwbeurs en moet ik héél veel studeren.

Misschien komt er volgende week nog een vlog bij over de afgelopen week, maar die zal ik dan delen in het artikel van volgende week! Keileuk.

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: