Een terugblik op 2019

Dat een jaar snel voorbij kon gaan, daar was ik inmiddels wel over uit. Maar dat er zó veel kan veranderen in een jaar wist ik nog niet. Aan het begin van dit jaar net gestopt was met mijn opleiding, fulltime werkte bij een supermarkt, op kamers woonde in Utrecht en een wedstrijdploeg coachte op mijn vereniging. Ik kan het mij bijna niet meer voorstellen. Op dit moment ben ik weer een arme student, roei ik zelf (helaas maar) 2 keer in de week (en dat als het meezit) en woon ik niet meer in Utrecht. Het kan gek lopen. Dus wilde ik toch even terugblikken op mijn afgelopen jaar.

Januari

Het jaar begon met een trainingsweekend in Brugge. In 2018 was ik hier ook, maar dan als roeier! Dit jaar was ik er als coach en dat is écht een heel verschil. Met een aantal roeiers ging ik eerder naar Brugge om iets van de stad te zien voordat het vele trainen zou beginnen. Ik kwam erachter dat Brugge een hele mooie stad is en ik wil graag nog eens terug om het goed te kunnen bekijken. Tijdens het trainingskamp had ik mijn camera mee waar ik een aantal plaatjes schoot waar ik nog steeds erg trots op ben.

Ook lag er voor het eerst sneeuw in Utrecht! Wat is deze stad mooi, zeker in de sneeuw. Ik heb verder overigens niks met dat witte water, want ieder jaar val ik in ieder geval één keer met de fiets (iets waar ik dus nu alweer tegenop zie, haha!). Maar fotogeniek is het zeker. Ik hoop dat ik ooit weer in het mooie Utrecht zal wonen als ik deze foto’s zie.

Aan het einde van de maand ging ik met lief vriendinnetje Nanda naar Leiden. Ik had haar toen al een tijdje niet gezien, dus ik vond het echt super fijn om haar weer eens te zien. Als ik er nu over nadenk heb ik haar het afgelopen jaar nog steeds niet heel veel gezien. Maar Nanda is precies zo’n vriendin bij wie je altijd terecht kunt én het altijd normaal voelt ook als je elkaar al een tijdje niet gezien hebt!

Februari

Samen met mijn vriend Sam ging ik op stedentrip naar Boedapest. Het laatste reisje dat ik samen met hem had gemaakt was naar Praag (2016) en we waren er enorm aan toe om samen even weg te gaan. Ik heb écht enorm genoten van de stad. Maar als ik eerlijk ben vergeet ik steeds een beetje dat dit ook nog is gebeurd. Er gebeurd zóveel in een jaar en dit lijkt echt al veel te lang geleden (extra fijn dus dat we over 2 maanden naar New York gaan!).

Ook begon het wedstrijdseizoen in februari voor de dames die ik coachte. Ik weet nog dat ik het op dit punt nog héél leuk vond om hierbij betrokken te zijn. Later in het seizoen werd het mij een beetje teveel en voelde het wat meer als een verplichting. De meiden vond ik stuk voor stuk super leuk. Maar mijn passie voor boordroeien (kijken in ieder geval) is wat minder dan die van scullen. Maar goed dat is wat meer praat voor de kenners haha!
Hoe dan ook de eerste wedstrijden waren en die gingen best goed!

Februari was de maand waarin Sam en ik te horen kregen dat wij waren ingeloot voor een appartementje in mijn geboorteplaats. Wij gaan samenwonen! Hoe cool! We bezochten de ikea om alvast wat inspiratie op te doen, want in juli 2019 zou het zover zijn! Genoeg reden voor dit blije koppie.

Maart

Één van mijn lieve vriendinnetjes gaf een 21-diner. Dit werd de eerste avond dat ik uit ging in Den Haag en ik heb voor het eerst in een hele lange tijd weer eens gevlogd. Super leuk, toen ik dit filmpje terug keek werd ik ook gelijk weer aangestoken om weer te beginnen (je kunt hem hier bekijken!)

Sam had een kitten gekocht, dit was iets waar ik niet al te veel over te zeggen had. De eerste keer dat hij was gaan kijken was ik mee geweest, maar daarna was het lang onzeker of wij in ons nieuwe appartement wel een kat mochten hebben. Gelukkig was het uiteindelijk goedgekeurd en dus gingen wij opzoek bij Madame. KIJK WAT EEN DROPJE HET WAS!!

Ik startte de tweehead samen met Ankie (mijn oud lichtedamesploeggenootje) wat een terror. De tweehead is een roeiwedstrijd op de Amstel van 8 kilometer. Het was écht heel erg gaaf om te doen. Maar de laatste 2 kilometer leken echt nergens meer op en door de flinke bochten in de amstel was mijn rechter arm volledig verzuurd. We hebben de finish wel gehaald en zelfs een bootje gebumpt dus ik ben nog steeds enorm trots op ons.

April

In apri gebeurde een aantal grootse dingen. Allereerst behaalde ik mijn certificaat natuur en techniek, wat betekende dat ik officieel was aangenomen voor mijn nieuwe opleiding: de driejarige pabo aan de Marnix Academie in Utrecht. Ik had niet een super goed gevoel over de toets, dus je begrijpt dat ik super blij was toen ik dit in de brievenbus vond.

Sam en ik tekende het contract voor ons appartement in Alphen. Ik was enorm enthousiast om samen met mijn lieve vriend te gaan wonen. Nog steeds is samenwonen een super fijne keus. Mijn leven staat op zijn kop door de enorme drukte, maar nu slaap ik in ieder geval iedere avond naast deze knapperd. Echt. Heel. Fijn.

Als laatste hoogtepuntje van de maand mochten we Madame ophalen! Toen wisten wij nog niet dat hij later in ons appartement de stoelen volledig zou slopen. Dus toen waren wij nog blij met hem.

Mei

Mijn tweede reisje van het jaar: naar Engeland met Sam en zijn ouders. Sams vader is een Engelsman en dus gaan zij met enige regelmaat naar Engeland. We bezochten Ashfort, Dover en Deal. Dit keer mochten wij mee en dat vond ik echt geweldig. Ik heb een heleboel foto’s gemaakt. We bezochten een strandje en reden op smalle weggetjes waarbij ik heb gebeden dat er geen tegenliggers kwamen. Kortom het was een reisje om niet meer te vergeten.

We mochten voor het eerst ons appartementje bekijken. Zo gek om terug te zien hoe kaal het was. Ik weet nog goed dat we binnenkwamen en verbaasd waren over hoe groot het was. We hadden verwacht dat het veel kleiner zou zijn! Het aftellen ging nu echt beginnen. Zo zo leuk.

Ook werd ik 21 in mei, maar dat heb ik niet echt gevierd. Op mijn verjaardag roeide mijn coachploeg een wedstrijd in Tilburg. Waardoor ik niet echt tijd had om het te vieren. Ook de weekenden er omheen waren erg druk. Dus vierde ik mijn familie aan het einde van de maand en alleen met familie.

Juni

Mijn opa vierde zijn 81ste verjaardag. Daarom gingen wij met de hele familie naar Van der Valk Vianen om heerlijk te eten. Ik maakte deze foto’s van mijn opa en oma. Ik vind het super fijn dat ik deze foto’s van hen heb en dat ik zo’n levendige herinnering aan mijn opa en oma heb. Hopelijk mag ik nog veel meer mooie herinneringen met ze maken in 2020.

In juni had ik nog een 21-diner. Dit is tot nu toe één van de weinige verjaardagen geweest waarop we met zijn 6en bij elkaar waren! In 2016 roeide ik in een ploegje genaamd “chill45” met deze meiden. Sindsdien zijn dit echt mijn maatjes. We zien elkaar nog regelmatig. Echt heel bijzonder en fijn.

Mijn laatste dagen in mijn studentenkamertje in Utrecht. Ik maakte nog snel wat foto’s voor de herinnering. Ik had echt een hele fijne kamer en mis het ook een klein beetje. Hier was alles écht van mij. Hoewel ik het in ons huisje ook wel echt naar mijn zin heb hoor!

Eind juni heb ik in plaats van een cadeautje twee datedagen georganiseerd voor Sams verjaardag. We gingen een heleboel doen: kanoën naar theehuis Rhijnauwen om hier pannenkoeken te eten om vervolgens door de kanoën naar het centrum van Utrecht; picknicken met pizza in park Transwijk onder het genot van speciaalbiertjes; ToyStory 3 bekijken op het dakterras van Pathé en naar wildlands (dierenpark Emmen). Het waren twee hele fijne dagen.

En het hoogtepunt van het jaar: verhuizen! Eerlijk is eerlijk verhuizen is niet zo mijn ding. Dat terwijl ik inmiddels vier keer ben verhuisd. Maar ondanks dat was het echt heel erg gaaf. Die foto rechts vind ik ook zo leuk, omdat we allebei echt mega trots kijken.

Juli

Aangezien we pas eind juni verhuisde was het huis in juli nog een grote bende. Inmiddels is het huisje gelukkig steeds huiselijker. Als ik deze foto’s terug zie ben ik alleen maar énorm blij dat de verhuizing achter de rug is.

Ik heb een klein kastje geverfd in dezelfde kleur als de muur. Maar onze geliefde kat vond dat mega interessant. Dit vind ik zulke typerende foto’s van de verhuizing dat deze niet in mijn jaarlijstje mochten ontbreken.

Verder was het de afgelopen zomer echt ontiegelijk warm en dus was het zoeken naar verkoeling. Ik heb dagen op het strand doorgebracht en bij een buitenzwembad met fijne mensen. Ik kijk nu alweer uit naar de zomervakantie.

Augustus

Dit was een hele volle, hele leuke maand. Ik had een 21-diner, feestjes, ging op reis. Kortom een vakantiemaand zoals die hoort te zijn. Beginnend met een dagje Efteling met de familie.

Ik ging met mijn beste vriendinnetje naar Londen, mijn lievelingsstad én de stad waar wij in de vierde naartoe zijn gegaan op werkweek. Het was echt een hele intense midweek, maar ook echt heel erg fijn.

Ook ging ik mee met het introductiekamp van de Marnix. Even voor de duidelijkheid: deze foto werd aan het einde van de week gemaakt, vandaar al die vermoeide koppies. Ik vond het echt mega leuk en keek meteen uit naar het begin van de opleiding.

September

Dat begin volgde al snel en man wat was september een drukke maand daardoor. Ik deed een heleboel leuke dingen met vrienden en familie (misschien nog wel meer dan de maand ervoor?), maar daarnaast moest ik gaan beginnen met studeren. Die combinatie was nog niet meteen een succesverhaal. Ik ging naar Haarlem om een vriendinnetje te bezoeken, hing wat rond bij mijn moeder & broertje thuis, ging weer uit eten met mijn familie maar dan voor de verjaardag van oma, ging weer naar de Efteling én bezocht de Rotterdamse havendag.

Oktober

Ik begon met stage lopen bij groep 7/8, ik vond het echt heel erg spannend. Maar na een aantal stagedagen leerde ik de kinderen en de juf beter kennen, waardoor ik meer vertrouwen kreeg en het al redelijk snel best goed ging. Nu is het bijna zover dat ik ga wisselen van stageklas (ook best spannend!) en besef ik me wat een leuk begin dit was van 3 jaar lang stage lopen.

Verder was oktober niet heel spannend. Ik heb het onderwijsmuseum & een museum bezocht en verder voornamelijk heel veel aan de studie gezeten. De hele maand had ik het gevoel dat ik achter de feiten aan liep. Super irritant..

November

In november ging ik met mijn zus mee om trouwjurken te passen. Dit keer was het voor de lol, iedereen trok jurken aan. Er werd heel veel gelachen, want de jurken die hier beschikbaar voor waren gesteld waren zo ontiegelijk lelijk haha!

Verder vierde ik Sinterklaas alvast met vriendinnen, was het weer heel druk voor school, gingen we op externe themaweek met school, bezocht ik een toneelvoorstelling én maakte ik voor het eerst een bruiloft mee.

December

Voor het eerst een jaar waarin december niet als december voelde. Ik heb niet echt een kerstgevoel gehad en waar ik normaal op Oudejaarsavond de spanning in mijn lijf voel voor een nieuw jaar en die bijzondere wisseling van 23:59 2019 naar 00:00 2020. De maand bestond voornamelijk uit een heleboel koffietentjes, familie bezoekjes en eten. Eigenlijk zoals altijd dus!

Al met al was het een druk, maar fijn jaar. Ik ben benieuwd wat 2020 te brengen heeft. Ik vind 2020 wel wel mooi klinken in ieder geval.

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: