Date idee // De Parade

Voor het derde jaar op rij ging ik begin augustus met drie vriendinnetjes naar de Parade in Utrecht. Als je uit één van de steden komt waar de Parade langs komt (Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Amsterdam) dan ken je dit concept vast al. Voor iedere leek die net als ik uit een dorp komt en hier nog niet eerder van heeft gehoord leek het mij leuk om een artikeltje te schrijven over dit evenement! Want dit is er eentje voor op je leuke-dingen-doen-lijstje.

Als ik zou moeten omschrijven wat voor soort evenement de Parade was dan zou ik denk ik het volgende zeggen: “Een instagram-waardig, theateraal evenement waar je lekkere drankjes kunt drinken”.
Ik moet dan ook bekennen dat ik de eerste keer dat ik op de Parade kwam geen idee had wat ik daar nou eigenlijk aan het doen was. Ik dacht dat het een foodtruck festival was, wat het ergens ook wel een beetje is maar dat is niet echt waar het om draait.
Er zijn een aantal “grote” thema’s op de parade en deze zijn op volgorde van aanwezigheid als volgt:
– Theater
– Drankjes
– Muziek
– De zweefmolen
– Eten
Daarnaast is er ook een silent disco.

Het allergrootste minpunt aan de Parade is dat álles geld kost. De entree is bijvoorbeeld al €8,50 (voor bezoekers onder de 18 is de entree gratis!) en dan ben je alleen nog maar binnen, waar ook letterlijk alles geld kost. Een kannetje sangria kost iets minder dan €20,- en een martini mix kost je €6,-.
De theaterstukken zijn te bezoeken voor €4 tot €10,50. De zweefmolen mag je in voor €2,50 en de silent disco kost je €4,50.
Wat ik echt mega jammer vind is dat de silent disco dit jaar ook echt veel geld kost waar het vorig jaar nog gratis was.

Wat wél heel erg leuk is aan de Parade is dat alles mega insta-proof is. Dus een mooi kiekje is al snel genomen, kun je toch weer paraderen ( 😉 ) op Instagram.
De theaterstukken die je kunt bezoeken zijn mega leuk. Dit jaar gingen wij naar de poezieboys die het stuk selfkicker speelden, over een dichter genaamd Johan van Doorn. Ik moet bekennen dat ik niet alles snapte wat ze zeiden, maar ik was wel enorm onder de indruk van de vertelkunsten van deze mannen. Maar ook voorgaande jaren waar ik andere theatergroepen heb gezien werd ik opgezogen door het verhaal en zat ik van begin tot eind op het puntje van mijn stoel. Aangezien mijn spanningsboog niet heel erg lang is wilt dat wel wat zeggen.
Het laatste dingetje wat ik wil uitlichten als hoogtepunt van de Parade is de zweefmolen. Een ritje kost zoals ik al zei 2,50 en als je een polaroid foto wilt van de rit dan kost dat 4 euro (hier maken ze echt gruwelijk veel winst op). Saai is het niet, want al jaren staan er twee mannen bij de zweefmolen om ieder rondje een flinke duw aan je stoeltje te geven. Waardoor je ineens alle kanten op slingert in plaats van keurig in een saai rondje. In mijn herinnering was dit minder eng dan het daadwerkelijk is. Afgelopen week heb ik weer de longen uit mijn lijf geschreeuwd hier. Kortom: dit is er écht eentje voor op je lijstje!

De Parade is dit jaar alleen nog te bezoeken in Amsterdam van 9 tot en met 25 augustus. Tot 15:00 is de entree gratis dus mocht een kijkje willen nemen maar niet zeker weten of je het wel wat vind: dan is het een idee om lekker vroeg op de dag te gaan. Wil je meer weten check dan de site van de Parade.

Deze date is natuurlijk zoals alles ook aan te raden om met een groep vrienden of vriendinnen te doen!

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: