{Fotoboekje 5} Hitte, strand & nog meer hitte

Aangezien ik op maandag geen enkele foto heb gemaakt begint het fotoboekje vandaag op dinsdag. Zoals je hoogstwaarschijnlijk mee hebt gekregen was het ontiegelijk heet afgelopen week. Op dinsdag was het (waar ik was) 31 graden en dus het perfecte weer om verkoeling te zoeken op het strand. Ik had een vriendinnetje geappt of ze zin had om af te spreken en we besloten naar Scheveningen te gaan!

We maakte er een soort picknick van door wat te eten te halen bij de MacDonalds. De ijskoffie was binnen 10 minuten meer koude koffie dan ijskoffie, maar het was heerlijk. Dat hebben ze in Scheveningen wel goed bekeken zo’n Mac aan de boulevard.

Het was echt mega gezellig om weer even met lief vriendinnetje Elianne bij te kletsen en gewoon lekker te genieten van het mooie weer. Jammer genoeg was ik wel een beetje verbrand, doordat ik me net een keertje vaker had moeten insmeren.

Dinsdagavond kwamen mijn opa en oma even langs om ons nieuwe huisje te bekijken. Ze zijn hier al wel een keer geweest, maar toen stond er nog niks in het huis en waren we druk bezig met verven en spullen verhuizen. Het was binnen belachelijk warm, dus hebben we lekker op het balkon gezeten.

Op woensdagavond gingen Sam en ik even langs het huis van mijn moeder omdat ik het een en ander moest inscannen. In de flat zijn twee liften en zo nu en dan houden wij hier wedstrijdjes in. Ik dacht dat ik zou winnen, maar mijn deuren bleven een beetje hangen en daardoor was Sam alsnog sneller. Helaas.. Zoals je aan zijn gezicht kunt zien was hij hier wel erg blij mee.
Overdag moest ik werken, daar heb ik geen foto’s van.

Mijn broertje had een XXL twitch stream gehad van 24 uur, waar hij confetti canons bij had gebruikt. Aangezien er nog een aantal over waren schoot ik er eentje over Sam heen, heb ik hem ook weer eens versierd ;). Het opruimen ervan was wel een minder leuke klus.

Na het avontuur bij mijn moeder hebben we Madame nog even uitgelaten. Dat ging echt super goed! We kwamen meerdere katten tegen en een aantal honden, maar Madame gedroeg zich super goed. Hij lijkt het ook echt fantastisch te vinden om naar buiten te mogen en het fijne voor ons is dat we alleen naar buiten hoeven met hem wanneer wij willen.

Donderdags was het ook weer belachelijk heet, dus ging ik met Nanda opzoek naar verkoeling. Ik had van een vriendinnetje gehoord dat het Bosbad in Amersfoort leuk is en dus besloten we hier een kijkje te nemen.

Het bad zelf is inderdaad echt leuk! Er zijn een aantal glijbanen, er is een beachvolleybal veldje, je kunt er baantjes zwemmen in een dieper zwembad, er is een kinderbadje en een wat minder diep zwembad waar je makkelijk kunt staan. Ook zijn er een aantal kraampjes waar je iets te eten of drinken kunt halen. Wij hebben uiteraard een puntzak friet gekocht, want friet en zwemmen is nou eenmaal de perfecte combinatie.

Ondanks dat het bad leuk was zijn we er niet super lang gebleven. Hoe later het werd op de dag hoe warmer en drukker het werd. Ik trok de hoeveelheid mensen niet zo goed en dus besloten we redelijk optijd terug te gaan. We kochten wel nog een lekker drankje op Utrecht Centraal bij de Starbucks om de dag gezellig af te sluiten.

Bij thuiskomst trof ik Madame zo aan in de badkamer. In ons huis word het al gauw erg warm en aangezien de badkamer de koudste ruimte is snap ik helemaal dat Madame zich daar verstopte. Hij ziet er wel een beetje dood uit op deze foto, maar dat is hij dus niet :’).

Vrijdagavond gingen we barbecuen bij mijn zus en haar vriend. Na het eten speelde we dit mega leuke spel. Het heet ticket to ride en ik was er belachelijk slecht in. Dit is de USA editie, maar blijkbaar zijn er ook verschillende uitbreidingen en andere edities die je kunt spelen.

Zaterdagochtend ging ik kijken bij de Roeivereniging in Alphen. Ik mis het roeien best wel en wilde kijken wat de mogelijkheden in mijn eigen dorp zijn. Ik moet er nog even een aantal nachtjes over slapen, maar de eerste indruk was wel heel erg goed! Op dit moment roei ik bij Orca en hoewel deze vereniging wel echt een plekje in mijn hart heeft en ik het moeilijk vind om het los te laten, denk ik toch dat het beter is om dichterbij te gaan roeien. Aangezien ik denk dat ik gewoon niet zoveel tijd zal hebben om bij Orca te blijven roeien…

Na het bezoekje aan de roeivereniging reden we gelijk door naar Dordrecht, waar we de spullen van Sams zusje afleverde. Ook zij gaat nu uit huis om samen te wonen bij haar vriend. Zo lief, de moeder van haar vriend had champagne (of misschien geen champagne maar iets in die richting, ik weet niet precies wat het was) gehaald met frambozen om het te vieren.

Omdat we het spel zo leuk vonden besloten Sam en ik in de middag om ook ticket to ride te kopen. We kochten de editie van Europa, waar ook stationnetjes en tunnels bij zijn, wat net een beetje anders is dan de USA versie. Dit spel is echt een dikke (cadeau)tip! Die avond speelde we het spel dan ook meteen en daarna hebben we nog een aantal potjes Yathzee gedaan. Ik vind spelletjes spelen altijd zo leuk, maar soms denk je er gewoon niet aan om het te doen.

Op zondag gingen we langs bij de oom en tante van Sam die vorige week een hondje hebben gehaald. Ze heet muffin en is een labradoodle (HEBBEN!!). Het is echt een mega leuk beestje nu weet ik weer helemaal waarom ik honden ook alweer zo leuk vind.

Vervolgens gingen we uiteten bij een restaurant in Spijkenisse genaamd Pak Boli. Ik maakte alleen deze foto in de gang vanaf de toiletten, omdat het er zo schattig uit zag. Pas thuis zag ik dat de foto helemaal bewogen was :’).

Komende week ga ik uiteten, naar de efteling en heb ik een high tea met de ouders van Sam omdat ze 25 jaar getrouwd zijn! Verder moet ik werken en ga ik een beetje aan de slag voor mijn blog.
Fijne week!

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: