Date idee // Een dagje Utrecht

Op 26 juni nam ik Sam mee door mijn favoriete stad Utrecht. Omdat hij de 27ste 24 jaar oud zou worden had ik twee leuke dagen samen gepland. Aangezien we diezelfde week de sleutel van ons appartement zouden krijgen leek het mij leuker om twee dagen echt samen erop uit te gaan dan hem een cadeautje te geven.

De dag begon bij de kano vereniging. In Utrecht zijn er twee plekken waar je een kano kan huren:
– Midden in de stad bij kanoverhuur Utrecht
Het adres hiervan is Oudegracht 275, 3511 AL
Een dag kost hier €14 per persoon
– Op het Utrecht Science Park (de Uithof) bij botenverhuur de Rijnstroom
Weg naar Rhijnauwen 2, 3584 AD
Een dag in een eenpersoonskano is hier €16, een tweepersoonskano kost €30.
Mocht je van tevoren al weten wanneer je gaat wil ik je aanraden om te reserveren voordat je gaat, zodat je verzekerd bent van een bootje.

Zelf koos ik voor botenverhuur de Rijnstroom, omdat ik met Sam naar theehuis Rhijnauwen wilde kanoën. Vanaf de stad is dat een flink stuk, maar vanaf Rijnstroom is het een stuk beter te doen.

Sam wist nog niet wat we gingen doen tot we daar aan kwamen, wat echt het allerleukste was aan deze date dag. Dus mocht je zoiets gaan doen met je vriend of vriendin: dikke tip om niks te zeggen over de dag en het gewoon op z’n beloop te laten! Om half 10 begon de dag bij de vereniging. Ik had een reservering gedaan voor de hele dag. Maar eenmaal bij de vereniging kreeg ik een bonnetje mee met daarop de tijd van vertrek, aan het einde van onze tocht zouden ze dan berekenen hoelang we de kano hadden zo hoefde we niet teveel te betalen.

Onze tocht ging naar theehuis Rhijnauwen, gelegen op het landgoed Amelisweerd & Rhijnauwen. Dit landgoed is ook leuk om gewoon een keertje te bezoeken overigens. Zo kun je wandelen naar de kersenboomgaard, langs landhuis Amelisweerd, het fort bij Rhijnauwen bezoeken en natuurlijk ook naar het theehuis. Meer informatie over dit landgoed kun je hier vinden.

Om bij het theehuis te komen kano je door de natuur over de Kromme Rijn, het is echt een super mooi stuk om te varen en als je het door de weeks doet dan heb je het water vrijwel voor jezelf! Wat ook echt een mega relaxte sfeer geeft. Onderweg kano je langs de gebouwen Nieuw Amelisweerd, Oud Amelisweerd en Rhijnauwen. Meteen na Rhijnauwen is het theehuis waar je gemakkelijk je boot het land op kunt tillen voor een heerlijke pannenkoek.

Na het pannenkoeken huis besloten wij om nog naar de stad te kanoën. Wat ik achteraf niet nog een keer gedaan zou hebben. Het stuk naar de stad toe vanaf Rijnstroom is best wel lelijk en sfeerloos. Het stuk door de grachten is wel heel erg leuk, alleen doordat wij in het begin een verkeerde afslag namen zijn wij vrijwel de halve singel langs gegaan voordat we weer een afslag konden nemen richting de grachten. De tocht werd daardoor gewoon veel te lang en saai. Daarbij waren onze armen echt helemaal dood, dus toen we eindelijk door de grachten waren en we besefte dat we nog dat hele saaie stuk terug moesten kanoën hadden we allebei spijt van deze keuze.

Mocht je dus heel graag door de grachten willen varen, dan is het aan te raden om in de stad een kano te huren en dan daar een rondje te varen. Zelf zou ik nu ik de stad vanuit een kano heb gezien aanraden om richting de natuur te kanoën, mocht je nog geen zin hebben in een pannenkoek of na de pannenkoek nog wat langer willen varen dan de terug weg is, dan kun je nog een stuk verder kanoën.

Na ons kano avontuur besloten we samen om ergens in een parkje te eten. Ik had in eerste instantie bedacht om thuis voor Sam te koken, maar doordat het zonnetje een beetje door kwam hadden we eigenlijk meer zin om lekker in een parkje te eten. We haalde een pizza en wat speciaal biertjes en gingen in het dichtstbijzijnde park eten.

Na het eten had ik nog iets op de planning staan. Namelijk naar de film op het dak van Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Al zolang als ik weet dat het mogelijk is om op deze rooftop een film te zien stond dit op mijn bucketlist. Maar iedere keer kwam het er niet echt van of was er geen leuke film. Op deze dag kwam Toy Story 4 uit en die speelde op de rooftop! Kon niet beter!

Er waren echter wel een aantal dingen die niet leuk waren aan de rooftop bioscoop. Aan het begin van de avond om 10 uur was de zon net onder zoals je ziet op de foto. Daardoor was het nog heel erg licht, waardoor je de eerste 15 minuten van de film eigenlijk niet zoveel kon zien. Als ze de film een kwartiertje later hadden laten beginnen dan was het veel beter te zien.
Daarnaast adverteert Pathé overal met “kom een film kijken op onze Rooftop, onder een dekentje met een bak popcorn!” eenmaal daar aangekomen blijkt echter dat ze slechts een stuk of 15 dekens hadden. Dat was lange niet genoeg voor iedereen die er was. Sam had een korte broek aan en doordat het redelijk doorwaait op het dak werd het al snel koud. Als we hadden geweten dat er zo weinig dekens waren hadden we er zelf eentje meegenomen, maar doordat er zo geadverteerd werd met dekens dachten wij er niet over na om er eentje mee te nemen.

Toen het donkerder werd was het scherm gelukkig wel goed te zien en het feit dat de film heel erg leuk was maakte de avond toch nog goed. Maar we waren wel echt teleurgesteld over het feit dat het gewoon echt koud was en er niet genoeg dekentjes waren. Het zou zo makkelijk opgelost kunnen worden en dan hadden wij er in ieder geval met een heel ander gevoel weg gegaan.

Al met al was het echt een mega leuke dag. Dus ik wil je deze date dag wel heel erg aanraden! Mocht je ook naar de rooftop bioscoop gaan, zorg er dan wel voor dat je een dekentje mee neemt.

Liefs,
Marielle

Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: