Film is not dead #1

Iets meer dan twee jaar geleden kocht ik een wegwerpcamera. Ik nam hem overal mee naartoe en al snel raakte hij vol en was het tijd om een nieuwe te kopen. Na redelijk wat geld te hebben uitgegeven aan al die wegwerpcamera’s vond ik het tijd om een échte analoge camera te kopen, ik vond het namelijk toch wel heel erg leuk. Al snel kwam ik een Canon AE-1 tegen op marktplaats, ik deed een bod en al snel mocht ik hem ophalen. Eenmaal in Den Haag bleek de camera van een wat oudere man die mij had opgezocht op google (hoe grappig?), hij zag mijn youtube video’s en aangezien ik echt dol leek op het maken van foto’s vond besloot hij dat ik de camera zo mee mocht nemen! Zo ontzettend lief. Hij had zelfs nieuwe batterijen gekocht voor in de camera, als ik die dan betaalde mocht ik hem verder zo meenemen. Heel bijzonder dat er zulke mensen zijn.

Mijn allerfavorietste plek is Schiphol. Ik kan niet zo goed omschrijven waarom dit mijn lievelingsplek is, maar als ik niet zo lekker in mijn vel zit dan ga ik graag naar Schiphol en dan glijden de zorgen al snel van mij af. Ik ben altijd zo onder de indruk van alles wat er gebeurd en hoe levendig het er altijd is.

Deze foto maakte ik bij de Dam in Amsterdam. Hier zijn altijd zó veel duiven. Ik vind het een toffe foto geworden door de kleuren.

Dit is een van de eerste foto’s die ik met de canon heb gemaakt. Zoals je ziet zit er een soort gekke gloed in de hoek van de foto. Waarschijnlijk komt het door de inval van het licht in de foto! Verder vind ik het trouwens een super mooie foto en ben ik er heel erg blij mee.

Grappig hoe deze foto op bijna hetzelfde moment is genomen maar er heel anders uit is gekomen, doordat het net een andere hoek was.

Grote jongens met kleine dieren <3 Hoe lief is dit.

Zoals je misschien al opvalt heb ik vooral een heleboel dieren gefotografeerd. Ik vind dat denk ik het allerleukste, omdat die foto’s heel erg mooi zijn als ze lukken! Het heeft wat weg van portretfotografie, iets wat ik niet zo goed durf omdat het echt een kunst is om mensen op hun gemak te stellen voor de camera.

Vorig jaar had ik mijn Canon AE-1 mee naar de Efteling, ik had niet super veel foto’s gemaakt. Maar het leverde wel deze mooie foto op <3

En deze van Hollebolle Gijs!

Deze foto maakte ik onderweg naar ons bed & breakfast de dag voordat we begonnen met de Nijmeegse Vierdaagse!

Inmiddels is dit alweer bijna twee jaar geleden, maar gister is mijn lieve zus begonnen aan de Nijmeegse vierdaagse voor de tweede keer! Ik vind haar echt mega dapper en denk niet dat ik het zelf ooit nog een keer zal doen. Ik hoop dat ze het dit jaar ook weer haalt, maar ik heb er alle vertrouwen in!

Vorige week leverde ik weer een vol rolletje in bij de Hema, dus die foto’s zal ik snel ook hier delen!

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: