Spotted | Milú – Den Haag

Het is inmiddels al bijna een half jaar geleden dat ik in dit restaurant heb gegeten, maar ik vond het zo bijzonder dat ik tóch iets over wil schrijven. Eind januari ging ik hier met mijn vriend uiteten om te vieren dat we alweer een jaartje samen waren! Op advies van een vriendin van Sam gingen we naar Milú.

Je moet weten dat ik eigenlijk niet zo fan ben van uiteten gaan. Ik ben niet zo heel veel gewend wat eten betreft, want thuis aten wij meestal Hollandse pot. Daarnaast aten we ook wel eens een pasta, maar daar bleef het dan ook wel een beetje bij. Dus als ik enthousiast ben over een restaurant dan zegt dat vaak wel wat! Dan heb ik namelijk “gekke” dingen gegeten die dan lekker waren, dan zag het restaurant er mooi of bijzonder uit én dan was de bediening waarschijnlijk ook nog eens leuk! In het geval van Milú zijn alle drie deze opties van toepassing.

Interieur
Toen we binnenkwamen was ik eigenlijk meteen verliefd. Voornamelijk door de kleur van de muur waar de verlichtte letters Milú op staan. De sfeer in het restaurant is heel fijn door de verschillende lichtjes komt het restaurant goed weg met de industriële stijl. Ik vind zelf dat het restaurant in de avond iets romantisch heeft, waar het overdag door het industriële een stuk stoerder oogt!

Het eten & de service
Wij hebben zelf in de avond bij Milú gegeten, maar het is ook mogelijk om te lunchen. Er staan 7 voorafjes, 15 grote gerechten en 5 desserts op de kaart. Daarnaast is het nog mogelijk om een kaasplankje samen te stellen als dessert. De gerechten zijn gemaakt om te delen, wat het een mega leuke date maakt! Sam en ik wisten niet heel goed hoeveel we moesten nemen, dus we hadden eigenlijk iets teveel uitgekozen. Waarop de bediende ons vertelde dat de gerechten redelijk groot waren en hij zelf zou beginnen met een beetje minder. Dat deden wij op zijn advies en dat was maar goed ook!

Ik weet niet meer zo goed wat wij precies hadden genomen en inmiddels is de kaart verandert dus ik kan het ook niet echt meer terug vinden. Maar wat ik wel zeker weet is dat wij de beef teriyaki met Chinese pannenkoeken hadden. En dat Sam die helemaal fantastisch vond! Nog steeds heeft hij het nog wel eens over die pannenkoekjes.
Zelf vond ik het toetje echt het hoogtepunt. Dit was het chocoladetaartje met verschillende bereidingen van chocola en citroen denk ik!

Mocht je na het diner nog zin hebben in een borrel kun je ook bij milú terecht. Het restaurant is open tot 01:00 van maandag tot en met woensdag en de rest van de week kun je er tot 02:30 terecht!

Prijzen
Het restaurant is redelijk prijzig. Tijdens de lunch kost een panini je €5,50 en een brood met kalfskroketten kost €7,50. Het duurste op de lunchkaart kost je €17,50, hiervoor heb je echter wel een grote maaltijd: een dragon roll (sushi) met krokante gamba & avocado, Tom Kha soep en een frisse salade. Dit is ook als vegetariër te bestellen!
Voor het diner betaal je per gerechtje, dat maakt het relatief goedkoop omdat je die kosten samen deelt! Het goedkoopste gerechtje op de kaart is een bakje frietjes voor €4,50 en het duurste op de kaart is €15,00 dit betaal je voor de coquilles. Een dessert is tussen de €6,50 en €9,00 tenzij je een kaasplateautje wilt deze is 13 euro.

Milú is te vinden op het adres:
Driehoekjes 15
2513 AZ Den Haag
Mocht je een reservering willen maken kun je bellen naar dit nummer 070-2200642. Je kunt overigens ook online reserveren via de website http://www.restaurantmilu.nl

Liefs,
Marielle

Delen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: